Média
Puskás Suzuki Kupa - Eredményhirdetés

Mészáros Lőrinc bírságot kapott

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 04. 13. 18:12

Korábban a témában:

80 ezer forint összegű bírságot kapott a milliárdos felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc vezette Talentis Group által tavaly 300 millió forintért megszerzett Gong Rádió a Médiatanács eheti ülésén. A Kecel, Solt és Baja területén működő Gong Rádió, illetve a Csongrádon hallható Gong FM 87,6 szolgáltatójára (az ország egyik leghallgatottabb helyi rádiójára) azért szabta ki ezt a tulajdonost aligha megrengető bírságot, mert a két rádió megszegte a Médiatanáccsal kötött hatósági szerződését. Egy-egy év eleji adáshét vizsgálata alapján kevesebb saját műsoridőt, szöveget, közszolgálati, helyi közéleti és helyi mindennapi élettel foglalkozó műsort, több ismétlést – valamint a Gong Rádió kevesebb hírműsorszámot is – tett közzé, mint amit kellett volna.

A Médiatanács ennél kicsit magasabb összeget szabott ki egy másik médiaszolgáltatóra, a keszthelyi Rádió Balatonra, mely egy januári adáshét vizsgálata alapján ugyancsak kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott szerződéses vállalásaihoz képest. Nekik 110 ezer forintjuk bánja.

A budapesti d1TV szolgáltatójára 40 ezer forintos bírságot rótt ki a Médiatanács, mert az Életmód Magazin című műsor egy januári adásában négyszer, ismételten burkolt reklámot tett közzé egy sminkiskoláról. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Két rádiós pályázat Nyíregyházán és egy Sopronban

A Médiatanács bejelentése alapján újabb rádiós frekvenciapályázatok meghirdetését tervezi idén. Ezek az év második felében lejáró helyi kereskedelmi hasznosítású rádiós frekvenciára – a Nyíregyháza 99,4 MHz, a Nyíregyháza 103,9 MHz és a Sopron 94,1 MHz – vonatkoznak. A pályázati felhívás tervezetét a Médiatanács eheti ülésén fogadta el, és most ezt bárki véleményezheti, ha letölti a Médiatanács honlapjáról.

A Médiatanács egyébként közölte, hogy pert nyert a Class FM-et működtető Advenio Zrt. felperes ellen. Azt ugyanakkor egyelőre nem tudták megmondani, amikor felhívtuk őket, hogy a döntés jogerősnek tekinthető-e. Ez egyébként csak egy per a sok közül, ami az Advenio Zrt. és a Médiatanács között van az országos kereskedelmi rádiós frekvencia ügyében, szóval ez a meccs még közel sem lefutott.

A Class FM-et 2016-ban némította el a Karas Monika vezette Médiatanács. Azóta új pályázatot hirdettek a rádió frekvenciájára, de a kihirdetett pályázatot a bíróság felfüggesztette. Az elnémítás óta Magyarországon nem érhető el országos vételkörzettel kereskedelmi rádió, kizárólag az állami rádiócsatornák és főleg városokban helyi rádiók foghatók.

SSUCv3H4sIAAAAAAAEAJ2RTW7DIBCF95V6B4u1LTnGcUKvEnUxhrE7CjEV4FRV5LuXH1tiXbHhfcODecPr/a2q2AiOJPuoXlEFTVqvzlvwZJaA23rnqMgbS6AjjGxLFeY8+NWhi1fsSILHOZzNcPcf79yyro5CKgZHKDFWF8ytY2IH2up/O/Pm84gCMy7yNzVcBLGoEXKQWz7K7j8e7aOM9iSFptCwKjJFyqeRoKOBFzd/W5K0zIXN+C+05cTCyM2jAIvxqZM9GFNhpFGeeFiiG4araLngfcfZ8Q1G3kmVvZKKDjGdR45D1wyCX5q+nboGEKG5qvHSojxBf57CpLY/5FTPzQ4CAAA=
Pert nyert a Médiatanács a Class FM ellen, de sokra nem megy vele a testület
A Class FM üzemeltetője ellen ítélkezett a bíróság a folyamatban lévő országos kereskedelmi rádiós pályázat miatti egyik perben. Ez azonban még csak a pályázók nyilvántartásba vételére irányuló per volt, és valószínűleg mód van még felülvizsgálatra.
Szalay Dániel korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szerdán lefagy az ország harmada

Kommentek

Demonstrtors gather outside the Parliament to protest against Brexit, waving EU and Union flags and a placard reading 'Brexit Is It Worth It?', London on September 12, 2018. Conservatives MPs opposed to Mrs May's Brexit Plan have met to discuss how and when they could force her to stand down as Prime Minister. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.