Média

300 milliót fizetett Mészáros Lőrinc a Gong Rádióért

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Gong Rádió új tulajdonosa és Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/archív
Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, a Gong Rádió új tulajdonosa és Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/archív
Habony Árpád rokonai is odaadták a részüket a felcsúti polgármester cégének, Kecskemét leghallgatottabb rádiójában Mészárosékon kívül már csak Kecskemét fideszes önkormányzata a tulajdonos.

Ahogy arról napokkal ezelőtt elsőként beszámoltunk, Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group bekebelezte a Kecskeméten, valamint további hat városban, Baján, Nagykörösön, Csongrádon, Gyömrőn, Kecelen, Solton fogható Gong Rádiót működtető céget. Az viszont akkor még nem volt teljesen egyértelmű, hogy a korábbi tulajdonosok (különböző magánszemélyek, illetve cégeik, illetve az önkormányzat) maradnak-e a cégben.

A legfrissebb fejlemény az ügyben az, hogy az Átlátszó birtokába került egy aláírásokkal is hitelesített adásvételi szerződés, ami alapján Mészáros Lőrinc 81,7 százaléknyi tulajdonrészt szerzett meg a Gong Rádióban, melynek rajta kívül csak Kecskemét fideszes vezetésű önkormányzata maradt a tulajdonosa, méghozzá 18,3 százalékban.

Mészáros Habony rokonainak részét is megvette

Az adásvételi szerződés alapján az ügylet úgy tudott megvalósulni, hogy a város lemondott az elővásárlási jogáról, ami a többi tulajdonostárs üzletrészére vonatkozott. Mészáros Beatrix a Talentis képviseletében ki is jelentette, a cég kifejezetten 81,7 százalék megszerzésére törekszik.

A Mészáros-féle Talentis összesen közel 300 millió forintot fizetett a nyolc eladónak. Köztük van például Feldmájer Péter volt izraelita vezető, aki 19,9 százalékos üzletrészétől vált meg 73 millió forintért. A kisebb tulajdonosok között volt Szetlik Gergő és Szetlik Lili, összesen 3 százalékos közös üzletrésszel. Előbbi Habony Árpád unokaöccse, míg utóbbi az unokahúga, akikre néhai édesapjuk, Szetlik Ferenc, a józsefvárosi piac egykori működtetője hagyta rájuk az üzletrészt korábban. Szetlik Ferenc Habony Árpád nagybátyja volt, testvére Habony édesanyja. Özvegye, Pápa Marianne, aki a jutányos belvárosi ingatlanüzleteivel és azzal került a hírekbe, hogy Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és mások tudomása szerint Portik Tamás élettársa volt, de a nő ezt cáfolta.

A Szetlik-testvérek 11,2 millió forintot kapnak a Mészáros-cégtől a Gong Rádió Kft.-beli 3 százalékos tulajdonrészükért – írja az Átlátszó.

A Mészáros által felvásárolt rádió tavaly 181 millió forint árbevétel mellett 42 millió forint adózott eredményt el, , és mint írtuk, a vételkörzetében az Inspira Media Research adatai alapján a 18-59 évesek 51,4 százaléka hallgatja, vagyis nagyon erős befolyásolási képességekkel bír potenciálisan.

Michael McNutt. Fotó: Class FM/Vadnai Szabolcs
Botrány az országos kereskedelmi rádiós pályázaton
A tavaly elnémított Class FM tulajdonosa pert indított a Médiatanács ellen, és a pályázat azonnali visszavonását követeli.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik