Meghalt Chad McQueen, a Karate kölyök színésze, Steve McQueen fia

Hatvanhárom éves volt.

Szerdán elhunyt a filmes pályán, illetve az autóversenyzés terén egyaránt apját, Steve McQueen-t követő Chad McQueenírja a Hollywood Reporter.

Az első két Karate kölyök-filmben Dutchot játszó, a harmadik részben, illetve az elmúlt években futó Cobra Kai-sorozatban már nem visszatérő férfi egy 2020-as balesete során szenvedett sérüléseket, amikből csak részlegesen tudott felépülni.

A hírt két gyermeke, Chase és Madison a színész Instagram-oldalán jelentette be, többek közt a következő mondatokkal:

Szerető apaként bejárt útja, valamint édesanyánk iránti rendíthetetlen elkötelezettsége egy szeretettel és odaadással teli életet eredményezett. Az autóversenyzés iránti szenvedélye nemcsak megmutatta a kivételes tehetségét, de apja örökségének tiszteletére is szolgált, ami a belé nevelt értékek bizonyítéka.

Chadwick Steven McQueen 1960. december 28-án, Los Angelesben született: apja a legendás Steve McQueen, anyja pedig a Fülöp-szigetekről indult színésznő, Neile Adams volt. Chadet már gyerekkorában érdekelte az autóversenyzés: első versenyét Le Mans-ban, tízévesen máris megnyerte – ezt apja filmje kedvéért rendezték.

Később profi versenyzőként is aktív volt: a Sports Car Club of America-sorozatban indult, egészen 2006-ig, mikor a daytonai pályán, a 24 órás versenyre való felkészülése közben balesetet szenvedett.

A férfi 2010-ben McQueen Racing néven saját, nagy teljesítményű autókat és motorokat is építő versenycsapatot alapított, amit mostantól gyermekei visznek tovább.