A Terror Házában járt Jesse Eisenberg, még a vendégkönyvbe is írt

Lenyűgözte a múzeum.
Budapesten forog a Szemfényvesztők című filmsorozat harmadik része, úgyhogy jó pár színésszel lehet mostanában találkozni a főváros utcáin. Woody Harrelson nemrég Molnár Áronnal kosárlabdázgatott, Morgan Freeman másfél hete a Déryné vendéglőben tette tiszteletét, és valószínűleg Isla Fisher is itt van, hiszen a magyar parlamentről posztolt, csak éppen Prágaként jelölte meg a helyszínt.Most feltűnt Jesse Eisenberg is, nem is akárhol: ő a Terror Háza Múzeumban járt, sőt még a vendégkönyvbe is írt.

Eisenberg, akit a Social Network – A közösségi háló című filmben Mark Zuckerberg megformálásáért jelöltek Oscar-díjra, zsidó családban nőtt fel. Gyerekkorában sok történetet hallott arról, felmenői miként kötődnek Lengyelországhoz, nemrég állampolgársági kérelmet is benyújtott ide. Noha ő már New Yorkban született, családja révén kötődik Krasnystaw városához, és nagyon érdekli az európai történelem. Kedden járt a Terror Házában, a múzeum bejegyzése szerint látogatása végén az alábbiakat biggyesztette a vendégkönyvbe:

Milyen fontos múzeum/gyűjtemény/emlékeztető! Köszönöm! – Jesse Eisenberg, New York

A színészről fotó is készült a 20. századi diktatúrák áldozatainak emlékére létrehozott kiállításon. Mint a múzeum posztjából is látszik, Eisenberg magyarul próbálta megköszönni az élményt, angol nyelvű bejegyzése végén „kösönom”-ot írt.