Maradásra bírná Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a Centrál Színház

A Nemzeti Színházban megsérült, majd onnan távozó színészek jövő februárban állnak újra színpadra.

Hosszú távú együttműködést remél a Centrál Színház igazgatója Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval, akik a Nemzeti Színházban történt balesetüket követően a Centrálnál állnak először színpadra.

A két színész azt követően hagyta ott a Nemzetit, hogy tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedtek a Rómeó és Júlia előadása közben. Az intézményt vezető Vidnyánszky Attila májusban még arról beszélt, nem tudja mikor térnek vissza a színészek, ám nem sokkal később olyannyira elmérgesedett kártérítés és a felelősségre vonás miatt a nyilvános üzengetés a két színész és Vidnyánszky között, hogy egyértelművé vált: nem térnek vissza a színházhoz. Szász és Horváth is lekerültek a Nemzeti honlapjáról, nem sokkal később pedig bejelentették: együtt, a Centrál Színház színpadán térnek vissza.

A Proof – Egy bizonyítás körvonalainak próbái idén decemberben kezdődnek majd, február 8-án mutatják majd be a színház igazgatója, Puskás Tamás által rendezett darabot, amelyben a két színész apa-lánya párost alakít. Puskás a Blikk kérdésére elmondta: egyelőre erre az egy darabra szerződtek le a színészekkel, ám reménykedik abban, hogy maradnak a színháznál.

Abban a reményben kezdem el velük a próbafolyamatot, hogy a közös munka után nekik is lesz majd kedvük tovább folytatni az együttműködést és társulati taggá válnak, de hivatalosan egyelőre erre az egy előadásra szól az együttműködésünk

– mondta el a lapnak Puskás hozzátéve, hogy Szásszal máris felmerült egy másik darab lehetősége is, ám egyelőre még nem pontosították a részleteket.