Ismét baleset érte a Nemzeti Színház csapatát, egy díszletező sérült meg

Vidnyánszky Attila vezérigazgató elfoglaltságát megszakítva a helyszínre sietett.

Baleset történt hétfőn délelőtt Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Ház parkolójában, a Nemzeti Színház egyik díszletezője megsérült – közölte a Magyar Narancs.

A Nemzeti Színház kedden este mutatta volna be Örkény István Macskajáték című művét a Gyulai Várszínház nyári programsorozatának keretében, vélhetően az előadás díszleteit pakolták ki, amikor a szemtanúk szerint egy több száz kilós vascső eshetett egy munkás lábára.

Egy másik szemtanú azt mondta, úgy látta, hogy a mentőbe tett férfi nem volt eszméleténél. A parkolót legalább fél órára lezárták, míg a mentők el nem mentek.

„Az Ön által jelzett helyszínről egy férfit szállítottunk végtagsérülés miatt kórházba” – válaszolta a Magyar Narancsnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője. A rendőrség viszont azt közölte a lappal, hogy az esettel összefüggésben nem kaptak bejelentést.

A színház szombaton egy közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban.

Azt írták, hogy kamionból való kipakoláskor a díszletező munkás lábára esett néhány díszletelem.

A Nemzeti Színház kollégái a központi segélyszámot hívták azonnal, Vidnyánszky Attila vezérigazgató pedig debreceni elfoglaltságát megszakítva a helyszínre sietett. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt vesz igénybe a sérült lábadozása.
A baleset vizsgálata folyamatban van, a további részletekről a későbbiekben történik tájékoztatás. Mielőbbi gyógyulást kíván a Nemzeti Színház közössége!

 

Tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadása közben történt baleset, két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sérült meg, miután négy métert zuhantak. A két színészt kórházba szállították, műtéten estek át. A baleset után Vidnyánszky Attila igazgató bejelentette, hogy lemond, de Csák János kulturális miniszter ezt nem fogadta el. Később kiderült, hogy Horváth Lajos Ottó maradandó sérüléseket szenvedett, de a színészek pénzügyi kérései mégis akadályokba ütköztek. Azóta mindkét színész lekerült már a társulati listáról.