Kultúra

Még mindig várják a kártérítést a Nemzeti Színházban megsérült színészek

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos
A színészek három hónapja zuhantak csaknem három métert a díszletről, egyelőre hiába érdeklődnek, nem kaptak információt a nyomozásról.

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó még november 10-én szenvedett baleset a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadásán, a színésznek az egyik keze, a színésznőnek lába és bordái is megsérültek. Az előadásról mentő szállította őket kórházba, azóta pedig egyikük sem tudott még visszatérni a színpadra.

A vizsgálat azóta is tart, ám hiába érdeklődnek a társulati tagok vagy a két, súlyosan megsérült színész, nem kapnak semmilyen információt – írja a Blikk. Megkeresésükre a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy „a nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt”. A lap úgy tudja, ameddig nem jutnak eredményre, addig a színészek sem kaphatnak semmilyen kártérítést.

A baleset után a színház igazgatója, Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását, ezt azonban visszavonta, mikor a belső vizsgálat arra jutott, hogy egyszemélyi felelősség nem állapítható meg.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy több tényező szerencsétlen alakulása okozta a balesetet. A színház veszélyes üzem. Nyilván az igazgató és a rendező felelőssége, hogy minimalizálja a kockázatok lehetőségét, számát, de ezeket teljesen kiiktatni nem lehet, a színészeknek pedig meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni

mondta akkor Vidnyánszky.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik