Kultúra

Zilált sátrak, szétlőtt mobil vécék, autóroncsok – kiállítás nyílt a pokollá vált izraeli zenei fesztiválról

Alexi Rosenfeld/Getty Images for The Nova Music Festival Exhibition
Alexi Rosenfeld/Getty Images for The Nova Music Festival Exhibition

A Nova Music Festival Exhibition című kiállítás közvetlen közelről mutatja be a zenei fesztiválon elkövetett október 7-ei mészárlást, konkrétan besétálhatóvá teszi a tragédia helyszínét – írja a Guardian. A Wall Streeten megtekinthető kiállítás 50,000 négyzetméteres területén a résztvevők által hátrahagyott személyes tárgyak mellett a támadásokról készült Hamász-videók, valamint a túlélők és a mentőalakulatok tanúvallomásai láthatók.

A Gázai övezet határától nem messze megrendezett fesztiválon tavaly október hetedikén a Hamász terroristái 364 embert meggyilkoltak, sokakat megsebesítettek, és 44 embert túszul ejtettek. A kiállítás szervezői szerint fontos emlékezni a tragédiára, de a fesztivál közösségére és fő üzeneteire is: a békére és a reményre.

„A fesztiválnak semmi köze nem volt a politikához. A zenéről és a feltétel nélküli szeretetről szólt” – mondta el a kiállítás kreatív igazgatója, Reut Feingold.  Az utolsó teremben az áldozatok fotói láthatók, a falon pedig egy felirat: „Újra táncolni fogunk”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NOVA 06:29 Exhibit (@novaexhibition) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik