Kultúra

Az Eufória sztárja nem akar több transz szereplőt játszani

Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Hunter Schafer szeretne csak egyszerűen lány lenni és továbblépni.

Hunter Schafer egy transz szereppel, az Eufória Jules Vaughn-jaként robbant be a köztudatba. A 25 éves transznemű színésznő tehát sokat köszönhet az HBO tinidrámájának, most azonban arról beszélt a GQ magazinnak, hogy nem szeretné, ha ez az identitás válna a középpontjává mindannak, amit csinál.

Nagyon keményen dolgoztam, hogy idáig eljussak, ahol vagyok, átvészeltem az átalakulás igazán kemény szakaszait. Most egyszerűen csak szeretnék lány lenni, és végre továbblépni

– mondta Schafer, hozzátéve, hogy lealacsonyítónak érzi, amikor mindig transz színésznőként emlegetik.

Egy rakás transz szereppel keresnek meg, és egyszerűen nem akarom vállalni, nem akarok erről beszélni. Tényszerűen tudom, hogy a média világában én vagyok az egyik leghíresebb transznemű ember jelenleg, érzek felelősséget, és talán némi bűntudatot is, hogy nem vagyok jobban az ügy szószólója. De végső soron hiszek benne, hogyha nem ezt teszem az alkotói létem központjává, az segít majd előrelépni. Ha pedig előrelépek és nagyszerű alkotásokon dolgozhatok, az elősegíti a mozgalom ügyét is, sokkal inkább, mintha állandóan erről a témáról beszélnék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik