Belföld europoli

Mégsem akar csatlakozni a Fidesz az EP-frakcióhoz, ahol visszautasították őket

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Kedden írtuk meg olasz lapértesülésekre hivatkozva, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) populista frakció vezetője nemet mondott Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök azon kérésére, hogy csatlakozhasson a Fidesz az ECR képviselőcsoportjához.

Ezt Meloni állítólag azzal indokolja, hogy a Fidesz csatlakozásából több hátránya származna, mint előnye.

Ezen viszont mostantól nem kell töprengenie az olasz kormányfőnek, mert Kocsis Máté a Facebookon kijelentette, hogy nem fognak csatlakozni a Meloni-féle frakcióhoz.

A Fidesz frakcióvezetője azt írta, hogy a szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába, ezért

szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!

George Simion, a szélsőjobbos AUR elnöke kommentben azt válaszolta Kocsisnak: „sziasztok magyar barátok! nem gyűlölünk, hanem együtt akarunk harcolni az európai bürokraták ellen.”

A Fidesz képviselői egyébként 2021 óta független képviselőként ülnek az EP-ben, miután kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, ahol a tagságuk már fel volt függesztve.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik