Kultúra

Meghalt Dunai Tamás

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI
A Madách Színház egykori tagja 73 éves volt.

73 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás Jászai-díjas színművész – írja a család közlésére hivatkozva a Story. A halál okát nem közölték, csupán annyit, hogy a színész otthonában hunyt el.

A mohácsi születésű Dunai Szegeden végezte el a magyar-francia szakot, azonban már az egyetemi tanulmányai alatt is játszott színpadi darabokban. 1976-ban szerezte meg diplomáját a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Az egyetem után szinte azonnal a Madách Színházhoz került, amelynek 1992-ig volt tagja. 1992-től szabadúszó volt, az ország több színházában is megfordult, az utóbbi években a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban játszott. Emellett tanított az SZFE-n, emellett klarinéton és szaxofonon is játszott, időnként a Budapest Dixieland Banddel és a Budapest Klezmer Banddel koncertezett. 1985-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1998-ban az év musical énekesét megillető Emerton-díjat is neki ítélték, 2022-ben pedig a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

Dunai néhány napja még Kadarkai Endre műsorának vendégeként beszélt többek közt arról, mennyire szerencsésnek érzi magát, amiért 73 évesen még jó állapotban van és Kadarkai kíváncsi rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik