Kultúra

Mától látható a Netflixen A legjobb dolgokon bőgni kell

Netflix
Netflix
Grosan Cristina első nagyjátékfilmje szeptemberben debütált a mozikban, mostantól pedig már a kényelmes fotelből is megnézhetjük.

Grosan Cristina első nagyjátékfilmje, A legjobb dolgokon bőgni kell a 2021-es Szarajevói Filmfesztiválon való bemutatása – itt a legjobb film díjára is jelölték – után számtalan fesztiválon tűnt fel, most, négy hónappal a szeptemberi magyar mozipremier után pedig a Netflixre is megérkezett.

A harmincéves, egyszerre életvidám és szorongó, kapunyitási pánikkal küzdő főhős (őt a társforgatókönyvíró, Rainer-Micsinyei Nóra alakítja) körül forgó, Hernádi Juditot tíz év után újra filmvászonra csábító történetről, a színészei játékról, illetve a film hátteréről szeptemberi kritikánkban meséltünk – a maximális tíz pontból akkor hetet adtunk neki.

Kapcsolódó
Segít felnőni, ha az éjszakát egy hullával töltjük
A legjobb dolgokon bőgni kell hősnője büszkén vállalja a bénaságát, ez pedig máris szimpatikus. Kritika Grosan Cristina első mozifilmjéről.

A film Netflix-előfizetéssel itt nézhető meg.

Grosan A legjobb dolgokon bőgni kell előtt számos rövidfilmet készített, amik végigjárták a legfontosabb nemzetközi fesztiválokat, 2021 őszén pedig cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban, nemzetközi stábbal, Csehországban forgatta második nagyjátékfilmjét, aminek premierdátuma egyelőre még nem ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik