Kultúra

Hugh Grant túlzásnak gondolta, hogy Renée Zellweger játssza Bridget Jonest

Universal Pictures / StudioCanal / Collection ChristopheL via AFP
Universal Pictures / StudioCanal / Collection ChristopheL via AFP

Being Bridget Jones címmel dokumentumfilm készült a 25 éve velünk lévő Bridget Jones-jelenségről, melyet most mutatott be a brit nézőknek a BBC2. Ebben Helen Fielding regénye mellett természetesen fontos szerephez jut a filmváltozat is, melynek egyik főszereplője Hugh Grant volt, aki úgy emlékezett vissza a 2001-es első film forgatására, hogy eleinte nem értett egyet azzal, hogy az amerikai Renée Zellweger játssza a főszerepet:

„Valódi botrány volt abból, hogy miért nem brit színésznőre esett a választás” – mesélte Grant a dokumentumfilmben. „Nem ismertem Renée Zellwegert, és túlzásnak tűnt, hogy egy brit karaktert egy texasi játsszon” – folytatta Grant, aki hozzátette, hogy Zellweger első próbálkozása a brit akcentussal „jó” volt, de megdöbbentette, hogy úgy hangzott, mint Margit hercegnő.

„Azt mondták neki, valahogy lazítson egy kicsit” – tette hozzá. „Erre megint bejött, és olyan lett, mintha Margit hercegnő agyvérzést kapott volna. De egy hét múlva már tökéletes volt.”

Kapcsolódó

Grant nemrég arról beszélt, hogy Renée Zellweger egyike annak a kevés színésznőnek, aki nem utálja, és a mai napig leveleznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik