Kultúra

Érdekel valakit más sorozat a Trónok harcán kívül? Mert lesz még jó pár

Amilyen álmosan indult az év első pár hónapja, olyan nagy erőkkel csap a lovak közé az április. Tisztában vagyunk vele, hogy a Trónok harca határozza majd meg a heteket a hónap közepétől, de kár lenne emiatt elmulasztani a többi produkciót. A Netflix például továbbviszi az interaktív sorozatgyártás gondolatát Bear Gryllsszel, és folytatódik a tavalyi év óriási sikere is, a Megszállottak viadala. Ha nem lenne elég az alábbi tenger, mindig vissza lehet pörgetni az előző hónapokhoz.

A márciusi sorozatok szépen előkészítik a terepet a Trónok harcának
Márciusban sem fogunk unatkozni: a legjobb, hogy Idris Elba egy kiégett DJ-nek áll a Netflixnél.

Barry S02, HBO

március 31.

A Barry egy olyan meglepetéssorozat volt az HBO-n tavaly, amiről először talán nem is hittük volna, hogy mennyire szórakoztató. Ha az ember elolvasta, hogy egy kiégett bérgyilkos, Barry (Bill Hader) hátat fordított a maffiának, hogy kiélje színészi hajlamait, nem biztos, hogy felkeltette az érdeklődését. Pedig Bill Hader és Alec Berg sorozata egy tényleg vicces fekete komédia lett, és most a második évad is érkezik. A hivatalos, nemzetközi bemutató március 31-én lesz, az HBO GO-n pedig április elsején jön ki az első rész.

Nehéz dolgunk van, ha az év legjobb sorozatát akarjuk kiválasztani
Nehéz igazságosan sorba állítani 2018. nyerteseit, de megpróbáltuk az összes kedvencüket listába szedni. Benedict Cumberbatch-nek egyértelműen a dobogón a helye, ahogy James Francónak is.

Into the Dark: I’m Just Fucking With You S01, Hulu

Április 1.

A Hulu horror-antológia sorozata, az Into the Dark mindig havonta jön ki egy-egy aktuális résszel 2018 októbere óta, és áprilisban nem lehet aktuálisabb a bolondok napjánál. A fucking with you nagyjából annyit tesz, hogy csak szórakozom veled, de egy horrornál el lehet képzelni, mit takarhat ez az egy mondat. Nem súlytalan csínyekről van szó, hanem a főszereplőt,  Keir O’Donnellt és Jessica McNamee karakterét Hayes MacArthur kergeti az őrületbe egy motelben. Lehet, hogy ami először vicces, az tizedszerre már annyira idegőrlő, hogy fordul a kocka, és meglátjuk ki kivel szórakozik. A részt Gregg Zehentner és Scott Barkan írta, Adam Mason rendezte.

Chilling Adventures of Sabrina: Part 2 s01, Netflix

Április 5.

A kultikus tiniboszorkányos Sabrina-sorozat remake-je sajnos nem lett olyan nagyszerű, mint amennyire szerettük volna, de még így is jól teljesít. Tipikus young adult-tartalom némi mágiával, horrorelemekkel, aranyos és szexi karakterekkel, ármánnyal és cselszövéssel. Na, meg szerelemmel. Az eredetihez szinte semmi köze, a macska nem beszél és a díszlet is sokszor nevetséges, de a bűnös élvezeti faktor azért magas. Most az első évad második felét lehet végigizgulni.

Our Planet, Netflix

Április 5.

A BBC-s Bolygónk, a Föld és A kék bolygó után a Netlfix adja ki az Our Planet című természetfilm-sorozatot természetesen David Attenborough narrációjával ugyanaz a stáb. A központi téma, hogy megmenthetjük-e még a bolygónkat.

Quicksand (Störst av allt) S01, Netflix

Április 5.

A Quicksand egy svéd bestseller alapján készült krimisorozat, ami egy iskolai lövöldözés tárgyalását és hátterét követi végig. Egy gazdag környéken történt a tragédia, és egy jómódú mintadiák, Maja Norberg (Hanna Ardéhn) találja magát a bíróságon, miután egy zavaros és problémás sráccal, Sebastian Fagermannal (Felix Sandman) jön össze. A Netflix első saját gyártású svéd sorozata.

The Tick S02, Prime Video

Április 5.

A képregényhős Tick (Peter Serafinowicz) egy nagyon átlagos, szinte béna srácot fogad maga mellé segédnek. Arthurral (Griffin Newman) már két évad óta küzdenek a gonosz ellen, és a helyzet egyre forrósodik. Az előzetes után egyből kiderül, hogy ez a képregényes sorozat nem veszi komolyan magát, sőt, inkább viccet csinál a figurákból, ami nem csak egy Marvel- vagy DC-rajongónak lehet szórakoztató.

The Chi S02, Showtime

Április 7.

A Chi című sorozatot a kritika az első évadnál nagyon éltette: a Master of None-ból ismert, Emmy-díjas Lena Waithe álmodta meg, és a chicagói fekete közösségre, illetve a nehézségeikre koncentrál. Hogy milyen arrafelé feketeként a rasszizmussal vagy a kilátástalansággal szembesülni.

Killing Eve (Megszállottak viadala) S02, BBC America

Április 7.

Az első évadot annyira szerettük, hogy az év végi listánkra is feltettük, ráadásul agyondicsértük a kritikánkban. A sorozat izgalmasan és fordulatosan állítja szembe a pszichopatára hajazó bérgyilkost, Villanelle-t (Jodie Comer) és a törvény oldalán álló esetlen, de briliáns Eve-et (Sandra Oh). A második évad a világpremierrel gyakorlatilag egy időben, április 8-án jön az HBO GO-ra.

A pörgős, tempós forgatókönyv városról városra utaztatja a nézőt, a változatos látványvilág mégis megtartja az egységességet, a végére pedig annyiszor forgat meg tengelyünknél fogva, hogy azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket, az alakítások pedig egészen elsőrangúak, még a pici mellékszerepekben is

– írtuk sorozatról korábban.

You vs. Wild S01, Netflix

Április 10.

Az a baj ezzel az áprilissal, hogy mindenki a Trónok harcát akarja, közben meg rengeteg izgalom várható. Többek között az a rejtélyes reality, ahol mi döntünk Bear Grylls sorsáról, azaz egy interaktív sorozatra kell készülni. Remélhetőleg nagyobb lesz a döntésünk súlya a Black Mirror: Bandersnatch című epizódjában feltett kérdéseknél – és nem öljük meg Gryllst –, de ha nem, akkor is vagány a Netflix új mániája. Sokat nem tudunk a valóságshow-ról, csak annyit, amennyi az előzetesből kiderül: a túlélőként elhíresült Grylls túlél, de most mi határozzuk meg, hogy egy-egy veszélyhelyzetben mit csináljon. Mondjuk másszon fel a sziklára, ahol egy puma várja, vagy pedig ugorjon, és imádkozzon?

A Black Mirror a videójátékozás múltját mutatta meg a tévézés jövője helyett – ezért zseniális
A Bandersnatch című interaktív film igazából egy játék, ami a fejünkbe ülteti a gondolatot, hogy lehetséges, hogy egy szimulációban élünk, és a valóságunk egy nagy hazugság.

Black Summer S01, Netflix

Április 11.

Bár a Syfy elkaszálta a Z Nation című zombis, apokaliptikus sorozatot, a Netflix forgatott egy előzményt hozzá, a Black Summert. A főszerepben Jamie Kinget láthatjuk.

Huge in France, S01, Netflix

Április 12.

A marokkói születésű francia színész, Gad Elmaleh (ő is az alkotó és az egyik író) magát alakítja a sorozatban, miszerint ő egy nagyon híres stand upos Franciaországban. A volt felesége és a fia viszont Los Angelesben élnek, és úgy dönt, hogy inkább velük szeretne lenni hátrahagyva a komikus karrierjét. Európaiként sokszor rácsodálkozhatunk az amerikai kirakatéletre, és talán vicces lehet, hogy ugyanezeket éli át főhősünk is, ahogy belecsöppen a napfényes és kigyúrt Los Angeles-i életbe.

Special S01, Netflix

Április 12.

Az a Specialben a pláne, hogy az Agymenőkből ismert Jim Parsons a sorozat egyik producere. Az igaz történet egy író, Ryan O’Connell (magát alakítja) élményeit dolgozza fel, hogyan alakult az élete egy autóbaleset után. O’Connell agyi bénulást szenvedett, és a környezete máshogy kezeli őt, mint egy egészséges embert. Máris több cikk jelent meg a sorozatról, és elvileg megéri majd követni.

Trónok harca (Game of Thrones) S08, HBO

Április 14.

A várva várt befejező évadból végre kiderül, hogy Jon Snow-éknak (Kit Harington) sikerül-e legyőzni a Másokat. A másik fontos kérdés meg ugye, hogy mi lesz a szintén Targaryen-leszármazott Snow és Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) között? A hat rész mind-mind filmhosszúságú, és elképesztő csatajelenetekre számíthatunk. Abban szintén biztosak lehetünk, hogy április közepétől május végéig minden sorozatos témájú cikk az HBO produkciójával lesz tele. Az HBO GO-n majd április 15-én jelenik meg az első rész.

Ramy S01, Hulu

Április 19.

Ramy (Ramy Youssef) egy első generációs muszlim srác New Jersey-ből, aki egyszerre szeretné megtartani az amerikai hagyományait, és felkeresni a gyökereit, hogy jó muszlim lehessen. Küzd mindkét énjével, hogy bulizik, de rendesen próbálja tartani a ramadánt, vagy hogy szexel, miközben nem nősült még meg.

Gentleman Jack S01, HBO

Április 22.

Áprilisban még egy saját gyártású HBO-s sorozat jelenik meg a 19. századi Angliából. A kemény földtulajdonos Anne Lister (Suranne Jones) nem hajlandó az elvárások szerint élni, ha neki nem úgy esik jól. Férfimunkát végez, nőt fűz, és a legkevésbé sem takargatja a személyiségét. A sorozat egy igaz történetet mutat be az 1830-as évekből Lister hosszú, kódokban írt naplója alapján. Az HBO GO-n a nemzetközi premierrel egy időben lesz elérhető a Gentleman Jack.

Cobra Kai S02, YouTube

Április 24.

Bár számottevő tartalom híján nem gyakran szoktunk megemlékezni róla, de a YouTube próbál betörni a streaming-piacra, és gyárt saját produkciókat. Ilyen a Karate kölyök utánlövése is, a Cobra Kai, amiben feltűnnek a régi szereplők, mind Johnny Lawrence, mind pedig Daniel LaRusso.

A Karate kölyökkel 34 év után is lehet nosztalgiázni
De ez nem is baj. A YouTube felélesztette Daniel LaRusso és Johnny Lawrence ősi harcát. Olyan, mintha 1984-ben járnánk. Ja, és igen, a YouTube gyárt sorozatokat.

The Son S02, AMC

Április 24.

A második és egyben befejező évadban Pierce Brosnant egy texasi farmer, Eli McCullough szerepében láthatjuk, aki megszállottan óvja a családi gyökereket és hagyományokat. A sorozat Philipp Meyer azonos című regénye alapján készült: McCullough egy keményen dolgozó férfiból könyörtelen gyilkos lesz, és rendületlenül védi az örökségét.

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik