Kultúra

Brutális szuperhős-túladagolásra készül a Disney, és nem titkolja

A Disney 2018-ra tervezett filmjei alapján idén sem bíz semmit a véletlenre: íme a felhozatal.

Fekete párduc

Premier: február 15.

Már az év elején megkapja saját filmjét egy újabb Marvel-szuperhős: Wakanda királysága óriási fenyegetés elé néz, de természetesen megvan hozzá az erő és a szuperhősi összefogás, hogy helyreálljon a rend. A film azért is fontos, mert nagyon sokan nagyon vártak már egy fekete szuperhősnek szentelt mozit, bízzunk benne, hogy a film nem csak emiatt lesz említésre méltó.

Időcsavar

Premier: március 8.

Oprah Winfrey, Reese Witherspoon és Chris Pine is szerepel a fantasyben, amelyet az Oscar- és Golden Globe-jelölt Ava DuVernay rendezett, és amelyben időutazás és -görbítés, párhuzamos világok és galaxisok fonódnak össze egy családi történettel, melyben gyerekek próbálnak megtalálni egy eltűnt apát.

Megint itt van 10 könyv, amit el kell olvasni, mielőtt megfilmesítik
Visszatérő cikksorozatunk legújabb részével ismét itt a lehetőség megelőzni Hollywoodot, és jó eséllyel indulni „a könyv sokkal jobb volt” nevű szellemi játékban.

Bosszúállók: Végtelen háború

Premier: április 26.

A Marvel különböző szuperhőseinek hosszú-hosszú ideje tartó készülődése a Thanosszal való összecsapásra végre bekövetkezik. A gonoszok gonosza a Földre érkezik, kő kövön nem marad, szuperhős-univerzumok találkozása nem tilos, sőt.

Solo: Egy Star Wars-történet

Premier: május 24.

Amint arról már beszámoltunk, a hányatott sorsú Han Solo-film eseményeiről végre megtudtunk valamit, ha nem is túl sokat: a spinoff a pilóta ifjúkorának abba a szakaszába kalauzol majd, amikor megismerkedett Chewbaccával és Lando Calrissiannel.

Így jártam a vukival, avagy megvan, miről szól majd a Han Solo-film
A Lucasfilm nyilvánosságra hozta a Solo hivatalos szinopszisát.

A hihetetlen család 2.

Premier: július 19.

Tizennégy év telt el azóta, hogy a világ beleszeretett a dilis hősfamíliába, így már nagyon itt az ideje, hogy folytatódjon a történet. Nyáron ez meg is történik, lesz benne büszke nagyapa, akinek sokkal nehezebb egy átlagos bébifelügyelet, mint másoknak, naná, hisz unokája veszélyes szupererővel bír.

A Hangya és a Darázs

Premier: augusztus 9.

Már az év kétharmadánál járunk, de a Disney-től még mindig nem került műsorra semmi, amiben nincsen legalább egy szuperhős. Ebben a filmben is van legalább kettő, ugye, akik összefognak egy akcióban, melyben szokásosan minimum a világ sorsa a tét.

Christopher Robin

Premier: augusztus 3. (USA)

Össze nem tévesztendő a Viszlát, Christopher Robinnal, ami, ugye, már kész, sőt, nézhető is, sőt, még jó is.

Micimackó generációkat tett boldoggá – és saját gazdáját nagyon, nagyon boldogtalanná
A Viszlát, Christopher Robintól nem vártam semmit. Soha rosszabb meglepetést.

Ebben a filmben az Ewan McGregor alakította, immáron felnőtt Róbert Gida (eredeti nevén Christopher Robin) újra találkozik gyerekkori játékmackójával, aki újra felhívja a fásult férfi figyelmét az élet örömeire. Az első szuperhőstelen film a felhozatalból, hurrá!

A diótörő és a négy birodalom

Premier: november 1.

Szuperhős itt sincs, van viszont egy igazi klasszikus történet fantasyköntösben, melynek főhőse, egy kislány kulcsot talál egy párhuzamos világhoz, ahol aztán találkozik a mézeskalács-hadseregtől egérarmadáig mindenféle furcsa figurával. A főhős Mackenzie Foy, a történet gonoszaként Helen Mirrent láthatjuk, de Morgan Freeman is itt lesz, Keira Knightley pedig a tündérkirálynőt alakítja.

Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2.

Premier: november 22.

Ralph és kis barátnője valahogy belekeverednek az internetbe, jelentsen ez bármit. Ott aztán mindenféle ökörséget művelnek.

Mary Poppins visszatér

Premier: december 27.

Persze, hogy visszatér, hisz kis pártfogoltjainak szüksége van a varázslatos nevelőnőre. Egyiküknek már gyerekei is vannak, ám a csláadot súlyos veszteésg éri, és az élet egyébként is igen nehéz a világválság éveiben. Így aztán Mary Poppins mindent erejét latba kell vesse, hogy újra felvidítsa az elkámpicsorodott Banks-famíliát.

Fotó: Walt Disney Pictures

 

Kiemelt kép: Marvel Studios

Ajánlott videó

Olvasói sztorik