Kultúra

Így jártam a vukival, avagy megvan, miről szól majd a Han Solo-film

A Lucasfilm nyilvánosságra hozta a Solo hivatalos szinopszisát.

A Han Solo-film munkálatai a végükhöz közelednek, itt is az ideje, hiszen a filmet májusban tervezik bemutatni. Ehhez képest szokatlan, főleg a többnyire a promóciós hadjáratot kissé túltoló stúdiót ismerve, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet címen készülő spinoff hivatalos története még csak most vált elérhetővé. Eddig csak annyit tudtunk, hogy a mozi Han Solo ifjú éveiről szól majd, azonban most kiderült, hogy a konkrét történet arról szól majd, miként keresztezi egymás útját Solo, Chewbacca és Lando Calrissian.

Szállj fel a Millenium Falconra és utazz egy messzi-messzi galaxisba a Solo: Egy Star Wars-történettel a galaxis legnépszerűbb gazemberéről. Egy sor merész kalandon keresztül a sötét és veszélyes alvilágban, Han Solo találkozik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával, és a hírhedt szerencsejátékos Lando Calrissiannel egy utazáson, mely megalapozza a Star Wars-saga legfurább hőseinek történetét.

– így a hivatalos szöveg a Lucasfilmtől, ami túl sokat nem mond, de hát mire számítottunk: a film eddigi alakulása nem éppen sikertörténet, kirúgott rendezőkkel, és főleg a továbbra is hiányzó jelenetfotókkal és előzetessel, aminek már igencsak itt lenne az ideje pár hónappal a premier előtt. Ami biztos, hogy Han Solo szerepében az Ave, Cézárban hatalmasat alakító Alden Ehrenreich próbál majd felnőni a nagy elődhöz, Calrissiant Donald Glover alakítja, mellettük pedig Woody Harrelson, Thandie Newton és Emilia Clarke is feltűnik majd. A szkriptet A Birodalom visszavág és Az ébredő Erő forgatókönyvét is jegyző Lawrence Kasdan írta fiával, Jon Kasdannel, a rendezést végül Ron Howard vette át a kirúgott Chris Miller – Phil Lord párostól, akik „kreatív nézeteltérések” miatt távoztak a produkciótól. A várva várt trailer a hetekben talán már tényleg befut, addig ezzel a leírással kell beérnünk.

Kiemelt kép: Lucasfilm

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik