Kétezer kilométeren át üldöztek az amerikai rendőrök egy 660 lóerős Ferrarit, de mindig meglógott

A Ferrari 488 Spidert végül Floridában leponyvázva találták meg.

Rhode Islandtől egészen Floridáig üldöztek az amerikai rendőrök egy Ferrari 488 Spidert, amit két fiatal férfi lopott el. Menekülésük során a tolvajok kihoztak mindent a 660 lóerős 3,9 literes motorból. A történet végén azonban a hatóságok kerültek ki győztesen.

A tettesek a kék színű Ferrarival többször is sikeresen meglógtak a rendőrök elől – volt, hogy több, mint 200 km/órával mérték be őket – írja a Road and Truck cikke alapján a Blikk.

A tolvajok augusztus 24-én hajnali 3-kor törtek be egy Rhode Island-i házba, és a tulajtól a Ferrari és egy Corvette kulcsait követelték. Végül a Ferrarit vitték el, és azzal menekültek a fél országon keresztül.

A lopott autót üldözni kezdte a rendőrség, de a feltűnő sportkocsit nem sikerült elfogni. A csaknem 90 millió forint értékű sportautót a Rhode Island-i, majd a New York-i és a floridai hatóságok is üldözték. Utóbbiak már helikoptert is bevetettek. Az autót végül megtalálták, igaz körülbelül 2000 kilométerrel arrébb – írja a cranstoni rendőrség.

A rendőrök végül egy ponyva alá rejtve találták meg a Ferrarit. A két fiatal gyanúsítottat, egy 18, és egy 20 éves férfit őrizetbe vették.