Börtönlázadás robbant ki Oroszországban, az elítéltek túszokat ejtettek

Egyes hírek szerint a lázadók az Iszlám Állam kötelékébe tartoznak. Legalább egy halálos áldozata már van az incidensnek.

Túszokat ejtettek elítéltek Oroszországban, a volgográdi régió 19. büntetőtelepén – írja az MTI az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat pénteki közlése nyomán.

A FSZIN szerint az incidens során, amely a telep fegyelmi bizottságának ülése során történt, a létesítmény több alkalmazottja megsebesült. A túszok kiszabadítására akció indult. Az orosz állami hírügynökség a TASZSZ közlése szerint túszejtésnek legalább egy, más források szerint két halottja van. Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy három sebesültet intenzív kezelésre szállítottak.

Az RBK hírportál azt közölte, hogy az elkövetők az Iszlám Állam terrorszervezet követői. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) a történtek miatt büntetőeljárást indított.

A 19. számú fegyház szigorú büntetőtelep Szurovikino város határában található, Volgográdtól mintegy 100 kilométerre. Hozzávetőleg 1200 őrizetes befogadására alkalmas.