A következő élő közvetítés része Orosz ügynök készült szabotázsra Németországban egy amerikai támaszpont ellen

Ukrajna kitüntette Alain Delont

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

Ukrajna érdemrenddel tünteti ki Alain Delon francia filmsztárt, amiért az orosz agresszió „első napjától fogva több nyilatkozatot is tett Ukrajna javára” – jelentette ki csütörtökön Vadim Omelcsenko, párizsi ukrán nagykövet a TV5 Monde francia televízió műsorában.

Mint mondta, Alain Delon az ukrajnai háború 2022. február 24-i kitörése óta korlátlan támogatásáról biztosította a kijevi vezetést.

Számunkra egy szimbólum, és ez fontos

– ismertette közleményében az ukrán nagykövetség. A diplomáciai képviselet felidézte, hogy a színész 2022-ben tartott megbeszélést Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ezen felül pedig a televízióban felolvasott Tarasz Sevcsenko ukrán nemzeti költő műveiből is.

Omelcsenko a TV5 Monde műsorában egyenesen Alain Delonhoz intézte szavait: „Delon úr, kedves Alain, tudom, hogy nem egy egyszerű helyzetben van, de szeretném Önnel tudatni, hogy nincsen egyedül” – mondta. „Sok rajongója van és olyan emberek is, akik szeretik. Én, és népem is, mindig az Ön oldalán fogunk állni” – hangoztatta.

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Delont január végén „bírói védelem alá helyezte” egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája a színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont három gyermeke között. Legutóbb a bírói védelmet kiterjesztették pénzügyeire is.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik