Élő Nagyvilág

Felesége kéri Trumptól, ismerje el a vereségét, Biden a Balatonon járt nászúton

  • Magyar idő szerint szerda éjjel 1 órakor kezdtek el érkezni az első eredmények az amerikai elnökválasztásról. Floridában a kezdeti szoros verseny után a republikánusok győztek, ahogy Texasban is.
  • Donald Trump ezután lényegében bejelentette a győzelmét, csakhogy a demokrata Joe Biden kulcsfontosságú államokban tudott fordítani a levélben leadott és nagyvárosi szavazatokkal.
  • A republikánus elnök ezután arról beszélt, hogy elcsalják a választást, de a sajtótájékoztatójáról több tévétársaság egyszerűen elkapcsolt.
  • A pennsylvaniai eredmények alapján az amerikai sajtó már tényként kezeli, hogy Joe Biden lesz az USA 46. elnöke, mivel az állam elhódításával a győzelemhez szükséges 270 helyett már 273 elektora lett. Ezután győztesnek hirdették ki Nevadában is, így elektorainak száma 279-re nőtt, de vezet Georgiában és Arizonában is, ahol még mindig számolják a szavazatokat.
  • Trumphoz közeli források szerint nem várható, hogy az elnök egyhamar elismeri a vereségét, pedig már a veje és a felesége is ezt kérte tőle. A hivatalban lévő elnök továbbra is arról beszél, hogy ő győzött.
  • Vasárnap délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált Joe Bidennek a győzelemhez.

CNN: Joe Biden Amerika új elnöke

Joe Biden megszerezte Pennsylvaniaban a 20 elektori szavazatot, így elérte a végső győzelemhez szükséges 270 elektort – írja a CNN 96 százalékos feldolgozottságnál, miután 30 ezer szavazat fölé nőtt a demokrata jelölt előnye az államban. Bár öt államban még számolják a szavazatokat – Biden Nevadában, Arizonában és Georgiában is vezet –, már 273 biztos elektori szavazata van.

Donald Trump kihívója és utódja kulcsfontosságú államokban tudott fordítani a levélben leadott és nagyvárosi szavazatokkal az elmúlt napokban, így ő lesz az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke.

Az Egyesült Államokban nincs hivatalos szervezet, amely bejelenti a győztest, mert ez csak az elektori kollégium ülésén lesz hivatalos. A hagyomány az, hogy a nagy lapok jelentik be a nyertest. A nagyobbak közül ezt egyelőre egyedül a Fox News nem tette meg.

Az amerikai alkotmány és a szövetségi törvények egyébként nem határozzák meg, hogy az elektoroknak kötelező követniük a nép akaratát, és csak arra a jelöltre adhatják le voksukat, aki megnyerte az államukban a választást. Ezzel együtt több mint 99 százalékban így tesznek, és bizonyos államokban kötelezni is lehet őket erre. Ráadásul jelen állás szerint Bidennek 306 elektora is lehet.

Magyar idő szerint szerda éjjel 1 órakor kezdtek el érkezni az első számok az amerikai elnökválasztásról. Floridában a kezdeti szoros verseny után a republikánusok győztek, ahogy Texasban is, ugyanakkor utóbbi államban a demokraták az elmúlt évtizedekhez képest jelentősen erősödtek. Trump ezután lényegében be is jelentette a győzelmét, majd miután elúszni látszott a választás, folyamatosan csalásról írt Twitter-oldalán, de bizonyítékokkal nem tudott előállni. Trump végül szombaton már végső elkeseredésében bejegyzésében arról írt, hogy ő nyerte a választást, méghozzá jócskán.

A választási csalásokkal kapcsolatban Ellen Weintraub a Szövetségi Választási Bizottság elnöke arról beszélt a CNN-nek adott rövid interjújában, hogy nincsen csalásra utaló bizonyíték. Hozzátette, hogy kevés panasz érkezett a választások lebonyolításával kapcsolatban, és minimális azoknak a száma, melyek megalapozottak.

Csökkent Biden előnye Arizonában

Arizonából friss eredmények érkeztek, ezek alapján pedig Joe Biden már csak 20 ezer szavazattal vezet. Az utolsó adatok szerint Biden még közel 30 ezer szavazattal kapott többet Donald Trumpnál, most egy kicsit olvadt az előnye. Arizonában 97 százalékos a feldolgozottsági arány.

Trump: Megnyertem a választást

Miközben elúszni látszik a győzelem Trupmnak, az amerikai elnök egyre egyszerűbben fogalmazza meg gondolatait Twitter oldalán. Legfrissebb bejegyzésében már csak annyit ír:

Megnyertem a választást, sokkal.

Pennsylvania dönthet, de mikor?

Egyelőre senki nem tudja erre a kérdésre a választ – erről beszéltek a CNN-en, ahol azt is elmagyarázták, miért történik ilyen lassan a szavazatok számlálása. Ennek oka, hogy van nagyjából 38 ezer olyan szavazat (20 ezer levélszavazat, 18 ezer provizórikus szavazat), melyek megszámlálása elég körülményes. Omar Sabir, Philadelphia városi biztosa mindenkit nyugalomra intett, azt mondta, hogy „valamikor ma lesz eredmény”. A problémát többek között az okozza, hogy sok levélszavazaton hiányzik az aláírás vagy rossz a dátum. Ezeket felülvizsgálják, majd eldönteni egy három tagból álló testület, hogy beszámíthatók-e. Omar Sabir elmondta, ez nem olyan, mint egy mikróban felmelegített vacsora, ez több időbe telik.

Pennsylvaniában 0,5 százalék Biden előnye. Az állam 20 elektori szavazata azt jelentené, a demokrata politikus megszerezte a szükséges elektori szavazatmennyiséget.

„Nincs bizonyíték választási csalásra”

Ellen Weintraub a Szövetségi Választási Bizottság elnöke arról beszélt a CNN-nek adott rövid interjújában, hogy nincsen csalásra utaló bizonyíték. Hozzátette, hogy kevés panasz érkezett a választások lebonyolításával kapcsolatban, és minimális azoknak a száma, melyek megalapozottak.

Nincs bizonyíték semmiféle választási csalásra, vagy illegális szavazatok leadására

– mondta Weintraub.

Trump: Rossz dolgok történnek zárt ajtók mögött

Donald Trump amerikai idő szerint szombat reggel ismét választási csalásról ír Twitter oldalán. Egyik bejegyzésében több tízezer illegális szavazatról értekezik, melyek szerinte megváltoztatták az állást Pennsylvaniában és azokban az államokban, ahol szoros a verseny. Trump szerint „rossz dolgok” történnek zárt ajtók mögött, de csalásra utaló bizonyítékkal továbbra sem tud előállni az amerikai elnök.

Lukasenka is megszólalt

A fehérorosz diktátor szerint „a demokrácia paródiája” az amerikai elnökválasztás.  Nem világos, hogy ezzel arra utalt-e, hogy megszámolják egy választáson a szavazatokat.  Mondásáról a BBC-s Will Vernon számolt be a Twitteren.

Pennsylvanián át vezet a leggyorsabb út a Fehér Házba

Noha négy kulcsállamban is vezet, egyelőre egyikben sem előlegezték meg Joe Bidennek a győzelmet, így várnia kell arra, hogy az elnöki címhez szükséges 270 elektori szavazatot begyűjtse. (Legalábbis elméletileg elégséges a 270 elektori szavazat, hiszen korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy az elektorok okoztak már meglepetést a voksolás alkalmával.) Ugyanakkor immár tényleg úgy tűnik, már csak a visszaszámlálás zajlik, és Biden hamarosan bejelentheti, hogy megnyerte az elnökválasztást, úgy néz ki, minden beérkező szavazattal közelebb kerül céljához. Nézzük meg, hogyan állunk a kulcsállamokban.

Pennsylvania. 28 833 szavazat (0,4%) a Biden-fór, a még meg nem számolt voksok között is fölényben lesznek a demokrata-szavazatok. A várakozások szerint szombaton ez az állam hozhatja meg a végső döntést: amennyiben az újabb beérkező adatok megfelelnek a várakozásoknak, akkor várhatóan több mainstream médium is előrevetíti majd a Biden-sikert. Az állam 20 elektori szavazata azt jelentené, a demokrata politikus megszerezte a szükséges elektori szavazatmennyiséget.

Nevada. 22 657 szavazat (1,8 %) Biden előnye. Noha még sok tízezer szavazatot nem dolgoztak fel, a többség demokrata területekről, például Las Vegas megyéjéből érkezik majd, így itt sem várható már fordulat.

Arizona. A kihívó itt 29 861 szavazattal (0,9%) vezet, de itt még 173 ezer szavazatra várnak. Donald Trumpnak legalább 59 százalékos többséget kellene szereznie a maradékvoksok között ahhoz, hogy fordítson.

Georgia. A Biden-előny 7248 szavazat (0,1%). Itt is várnak még szavazatokat, ám ebben az államban hivatalos eredmény még semmiképpen sem várható.

Mindez azt jelenti, hogy Joe Biden leggyorsabb útja a Fehér Házba Pennsylvanián át vezet: amennyiben szombaton elégséges szavazatot számolnak meg, Biden véget vethet a Trump-korszaknak.

Vezető republikánusok is bírálják Trumpot, amiért választási csalásról beszél

A Szabad Európa összegyűjtött egy sor nyilatkozatot vezető republikánusoktól, amelyben bírálják az elnököt, amiért szerinte elcsalták a választást, amit a jelek szerint el fog veszíteni.

Az elnök „hibát követett el, amikor azt mondta: a választásokat elcsalták, a szavazás korrupt volt, és hogy ellopták a voksokat. Ezzel kárt okoz a szabadság ügyének itthon és világszerte, meggyengíti a köztársaság alapját jelentő intézményeket és meggondolatlan módon, pusztító és veszélyes szenvedélyek tüzét lobbantja fel” – mondta például Mitt Romney, Utah szenátora.

A kulcsfontosságú csatatérállam, Pennsylvania republikánus szenátora, Pat Tooney „nagyon aggasztónak” nevezte Donald Trump választási csalásról szóló állítását.

Egyszerűen senkitől sem láttam semmilyen bizonyítékot bárminemű széleskörű korrupcióra vagy csalásra

– nyilatkozta Tooney a CBS TV-nek.

Will Hurd texasi republikánus kongresszusi képviselő „veszélyesnek és rossznak” nevezte az elnök megjegyzéseit. Larry Hogan, marylandi kormányzó pedig úgy fogalmazott, hogy „nem lehet megvédeni az elnök ma esti szavait, amelyekkel aláásta demokratikus folyamatunkat. Amerika a voksokat számolja és tiszteletben kell tartanunk az eredményt, ahogy eddig is tettük”,

Elkapta a koronát Trump kabinetfőnöke

Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows is – írja az MTI. Az információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt szájmaszkot.

Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben. Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Valamennyien meggyógyultak.

A konzervatív bíró elutasította a republikánusokat, akik azt kérték, hogy ne számolják meg az összes pennsylvaniai szavazatot

A konzervatív Samuel Alito bíró elutasította azt a keresetet, amelyben a pennsylvaniai republikánusok azt kérték, hogy az urnazárás után érkezett levélszavazatokat egyáltalán ne vegyék figyelembe a voksok összesítésekor. Elrendelte ugyanakkor, hogy a választás napján este nyolc óra után beérkezett voksokat különítsék el, és tegyék félre. A bíró nem döntött arról, hogy mi lesz ezekkel a szavazócédulákkal a későbbiekben.

Kathy Boockvar, a Pennsylvania államban a választási eljárásért is felelős, demokrata párti tisztségviselő szerint olyan kevés, nagyjából négyezer szavazatról van szó, hogy az érdemben aligha befolyásolja a végeredményt.

A szövetségi alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság abban az ügyben még nem döntött, hogy jogszerűnek ismeri-e el a pennsylvaniai bíróság szeptember elején született döntését, amely lehetővé tette, hogy a választás napján felbélyegzett, de csak péntekre beérkező levélszavazatokat érvényes voksnak tekinthessék.

A Republikánus Párt pénteken bejelentette, hogy pénzügyi alapot hozott létre, amelyből az elnökválasztás utáni jogi csatározásokat finanszíroznák. A párt három, neve elhallgatását kérő illetékese elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy legalább hatvanmillió dollár összegyűjtését tűzték ki célul. Donald Trump elnök kampánycsapata számos államban nyújtott be keresetet a választási eljárással kapcsolatban a keddi elnökválasztás után.

Tovább nőtt Biden előnye Pennsylvaniában

Ez történt, amíg aludtak, így áll most a helyzet a fontosabb államokban, amelyekben még számolják a szavazatokat:

Arizona (11 elektor): Biden előnye csökken, Trump 29 861 szavazattal van lemaradva. Az előny nem csökken olyan tempóban, hogy az veszélyt jelentsen a demokrata jelöltre. (95 százalékos feldolgozottság)

Nevada (6 elektor): Biden 22 657 szavazattal vezet, Trump esélyei egyre halványodnak. (93 százalékos feldolgozottság)

Pennsylvania (20 elektor): Biden 28 833 szavazattal vezet. Ez kétszer akkora előny, mint a legutóbbi közlés szerint. (96 százalékos feldolgozottság)

Georgia (16 elektor): Biden előnye fel-le ingadozik néhány szavazattal, ahogy a maradék levélszavazatokat számolják, de most már 4 395 vokssal vezet Trump előtt. Újraszámlálásoknál néhány száz szavazatot szoktak legfeljebb találni az ekkora méretű államokban, ekkora a hibaszázalék. (99 százalékos feldolgozottság)

Hivatalosan Joe Biden továbbra is 253, Trump pedig 213 elektorral áll. A demokrata jelölt már Pennsylvania elhozásával is elérné az elnökké választáshoz szükséges 270 elektort. Donald Trump esélyei nagyon csekélyek.

Biden beszédet mondott, biztosra veszi a győzelmét

Helyi idő szerint péntek estére sem lett végleges eredménye az amerikai elnökválasztásnak, de az állást látva a demokrata jelölt is kamerák elé állt újra, három nappal a szavazás napja után.

Amerikai társaim, még nem jelenthetjük be véglegesen a győzelmet, de a számok világosak, meggyőzőek. Meg fogjuk nyerni ezt a versenyt

– kezdte beszédét Joe Biden.

A már Pennsylvania államban is vezető demokrata jelölt – ha ez így is marad, egészen biztosan ő lesz az elnök – megjegyezte, hogy Georgiában is fordított, és szerinte Nevadában, és Arizonában is győzni fog, azaz mind a négy kulcsállamot hozni fogja. Ezzel pedig simán nyerné az elnökválasztást:

A nemzettel a hátunk mögött, világos többséggel fogjuk megnyerni ezt a versenyt

– jelentette ki Biden.

Íme a teljes beszéd angolul:

Joe Biden arról is beszélt, hogy amíg várnak a végleges eredményre, addig sem várnak a munkával. Azt mondta, Kamala Harris egészségügyi szakemberekkel egyeztetett, mert a koronavírus-helyzet egyre aggasztóbb, napi 200 ezer új fertőzés is lehet.

240 ezer üres szék van Amerika-szerte

– utalt arra Biden, hogy a halálos áldozatok száma már ennyihez közelít.

Biden azt is mondta, hogy tudja, hogy nagyon feszült a helyzet a választás és a járvány miatt, de nyugalomra intette az embereket.

Megjött végre az amerikai választás dél-amerikai kritikája

Ettől azok lesznek igazán boldogok, akik napok óta azon nevetnek, hogy ha ilyen színvonalon rendeznének választásokat Dél-Amerikában, az Egyesült Államok már rég választási megfigyelőket küldött volna a térségbe és közleményben aggódna a demokrácia állapotáért.

Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, a Dominikai Köztársaság és Panama nemzetközi választási megfigyelői úgy látják, hogy az amerikai választási kampány kompetitív és agresszív volt, az egyik kampánycsapat pedig különösen, hiszen többször agresszív támadásokat indítottak ellenfelükkel szemben, és kétségbe vonták a választási rendszer integritását. Vajon kire gondolhatnak?

Ezek a támadások még jobban megosztják az egyébként is polarizált választópolgárokat és választási folyamatot

– állítja a jelentés, amelyet hivatalosan az Organization of American States, egy washingtoni központú szervezet adott ki. Ők egyébként gyakran adnak ki hasonló elemzéseket Latin-Amerika országainak kaotikus választásairól.

A jelentés azt is kiemelte, hogy a Trump-párti tüntetők, akik le akarták állítani a szavazatszámlálást, egyértelmű példái a választási hivatalnokok megfélemlítésének.

States of play

Így áll most a helyzet a fontosabb államokban, amelyekben még számolják a szavazatokat:

Arizona: Biden előnye csökken, Trump 39070 szavazattal van lemaradva. Az előny nem csökken olyan tempóban, hogy az veszélyt jelentsen a demokrata jelöltre.

Nevada: Biden 22657 szavazattal vezet, Trump esélyei egyre halványodnak.

Pennsylvania: Biden 14923 szavazatta vezet.

Georgia: Biden előnye fel-le ingadozik néhány szavazattal, ahogy a maradék levélszavazatokat számolják, de most már 4175 vokssal vezet Trump előtt. Újraszámlálásoknál egyébként párszáz szavazatot szoktak legfeljebb találni az ekkora méretű államokban. Találni alatt pedig nem azt értem, amit Trump, hanem hogy többmillió szavazat megszámlálása közben ekkora a hibaszázalék.

Bolsonaro elfordult Trumptól

Nagyon úgy fest, hogy a sokszor csak trópusi Trumpnak becézett brazil elnök lemondott példaképéről.

Jair Bolsonaro hosszú éveken át volt az amerikai elnök egyik legfőbb támogatója és tisztelője, a szélsőjobboldali vezető egyszer még azt is mondta Trumpnak, hogy szereti.

Ehhez képest helyi idő szerint péntek reggel, mire Trump veresége valószínűvé vált, Bolsonaro hangnemet váltott.

Nem én vagyok a legfontosabb ember Brazíliában, ahogy Trump sem az a világon, mint azt állította magáról. A legfontosabb az isten

– mondta egy eseményen.

Hogy nyomatékosítsa véleményét, a beszédét ki is posztolta a Twitter-oldalán, ahol 6.6 millió követője van.

Pelosi: Nem nyertünk meg minden csatát, de megnyertük a háborút

Bízik abban, hogy Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek erős mandátuma lesz – jelentette ki sajtókonferenciáján Nancy Pelosi, a szövetségi képviselőház demokrata párti elnöke pénteken az MTI szerint.

A házelnök úgy vélekedett, hogy Biden nyeri meg a kedden tartott elnökválasztást, és azért nyerte el a választók bizalmát, mert képes arra, hogy összefogja az embereket.

Joe Biden mögött erős képviselőházi többség áll majd

– szögezte le Pelosi. A szövetségi törvényhozás alsóházában (a képviselőházban) az eddigi eredmények alapján a demokraták megőrizték többségüket, bár ez kisebb arányú, mint a választások előtti. A The Washington Post csütörtöki értesülései szerint egyébként emiatt a Demokrata Párton belül támadások érik Pelosit.

A sajtókonferencián Nancy Pelosi nem reagált az újságírók azon felvetéseire, amelyek az elnökválasztás szoros eredményeit és a demokraták képviselőházi többségének apadását firtatták. Csak annyit mondott, hogy egyes választási körzetekben lehetetlen volt győzni a republikánus jelölttel szemben.

Nem nyertünk meg minden képviselőházi csatát, de megnyertük a háborút

– fogalmazott a házelnök. Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint Joe Biden és a kongresszus demokrata párti politikusai a jövő esztendőben nagy dolgokat visznek majd véghez.

Pelosi hangsúlyozta a koronavírus-járvány miatti újabb gazdaságélénkítő csomagterv fontosságát, és azt hangoztatta:

azt akarjuk, hogy a republikánusok visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz.

Nem részletezte, hogy a demokraták készen állnának-e kompromisszumokra.

A 80 éves Pelosi a héten már jelezte, hogy továbbra is készen áll a házelnökségre, legalább két évig tartó időszakra.

Ezért nem jelenthető még ki, hogy Biden az új elnök

Joe Biden több mint tízezer szavazattal Donald Trump előtt jár Pennsylvaniában, az egyik legmegbízhatóbbnak tartott forrás, az AP hírügynökség egyelőre mégsem adja a Demokrata jelöltnek az államot. A 20 elektori szavazat pedig azt is jelentené egyben, hogy Biden behozhatatlanra előnyre tesz szert.

Az AP indoklásában azt írta, hogy Pennsylvaniában 6.5 millióan szavaztak, ezért a jelenlegi különbség mindössze 0.15 százalékos és még több tízezer voks megszámlálása hátravan, ami akár meg is fordíthatja az eredményt.

Hozzáteszik azt is, hogy ha 0.5 százaléknál kevesebb a végső különbség a két jelölt között, akkor a törvényi előírások szerint újra kell számolni minden szavazatot.

Trump egyébként korábban már több mint félmillió vokssal is vezetett, aminek tudatában be is jelentette győzelmét az államban. Mint mostanra kiderült, ez elhamarkodott volt.

Négy államban vezet Biden

Magyar idő szerint kora délután az öt kulcsállamból háromban vezetett Joe Biden, estére javítani tudott, nézzük, mi a helyzet most:

  • Pennsylvania: 13 410 szavazat Biden előnye, 0,2 százalékpontos vezetés Trump előtt, aki ma délelőtt még vezetett ebben az államban, a feldolgozottság 96 százalékos
  • Georgia: 1561 szavazat Biden előnye, a demokrata jelölt itt is fordítani tudott, de ebben az államban a szűk különbség miatt újra fogják számolni a szavazatokat, a feldolgozottság 99 százalékos
  • Nevada: 20 137 szavazat Biden előnye, eddig is vezetett, de előnyét megduplázta pénteken, a feldolgozottság 92 százalékos
  • Arizona: 43 779 szavazat Biden előnye, a feldolgozottság 93 százalékos
  • Észak-Karolina: 76 737 szavazat Trump előnye, itt változás már nem várható, a feldolgozottság 95 százalékos

Bidennek a győzelemhez elég lenne megnyernie Pennsylvaniát; vagy Georgiát; vagy Arizonát és Nevadát együtt. Ha Trump elveszíti Pennsylvaniát, akkor biztosan Biden nyer.

Több mint 12 ezerre növelte előnyét Biden Pennsylvaniában

Nagyjából négy órával azután, hogy Joe Biden átvette a vezetést Pennsylvaniában, már 12 497 szavazattal vezet Donald Trump előtt az elnöki cím elnyeréséhez kulcsfontosságú államban.

És a versenynek még nincs vége: pénteken bejelentették, hogy csak Philadelphiában még 40 ezer szavazatot kell megszámolni, és ennek befejezése napokba telhet. A késedelem oka, hogy ezeket a szavazólapokat vagy valamilyen okból ellenőrizni kell, vagy olyan voksokról van szó, amelyeket a tengerentúlról adtak le amerikai katonák és később érkeztek be.

Van miért izgulnia Trumpnak, ha veszít

Az elnökválasztást megelőző hetekben Donald Trump többször beszámolt tanácsadóinak arról az aggodalmáról, hogy az ügyészek rászállnak, ha elveszíti a választást, és kénytelen lesz távozni az elnöki székből. Úgy néz ki, van is oka izgulni. Bővebben itt:

Trumpra vádemelések és nyomozások is várhatnak, ha elveszti az elnökválasztást
Donald Trump igyekszik mindent megtenni, hogy az Egyesült Államok elnöke maradjon. Több oka is van rá.

Biden a győzelmi beszédére készül

A tervek szerint Joe Biden főműsoridőben fog beszédet mondani pénteken, írja a CNN.

Csapata szerint ez egy győzelmi beszéd lesz, de ez persze attól is függ, hogy mikor dől el végérvényesen az elnökválasztás.

A Demokraták állítólag már gőzerővel készülnek az eseményre.

Megduplázta előnyét Nevadában Biden

Míg magyar idő szerint kora délután Nevadában bő 11 ezer szavazattal vezetett Trump előtt Joe Biden, kora estére megduplázta előnyét. A most beérkezett eredmények szerint Obama volt alelnökének 624 246 szavazata van, republikánus ellenfelének 602 170. Érdemes megjegyezni, hogy az új szavazatok túlnyomó többségét, 69 százalékát Biden kapta.

Olvasói sztorik