Nagyvilág

Több nő is szexuális zaklatással vádolja Placido Domingót

Placido Domingo világhírű operaénekes tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna kolléganőit — írta meg a Sky News.

A lap szerint több operaénekesnő és más területen dolgozó szakember azt állítja, hogy Placido Domingo megpróbálta őket rávenni szexuális kapcsolatra, ha pedig visszautasították őt, gyakran valamilyen büntetésben volt részük.

Más nők arról számoltak be, hogy Domingo viselkedése kényelmetlen helyzetbe hozta őket vagy hogy látták, hogy az operaénekes büntetlenül üldözi a fiatalabb nőket. Az egyik nő arról számolt be, hogy az operaénekes a szoknyájára tette a kezét, másik három érintett pedig azt állítja, hogy Domingo “nedves csókot” adott a szájukra.

Egyikük arról beszélt, hogy az üzleti ebéd bevett szokás, az azonban nem, hogy az ebédpartner megfogja a kezét és nem engedi el, vagy ha a kezét a térdére helyezi.

Valamilyen módon mindig megérintett és megcsókolt téged

— tette hozzá.

Hét nő szerint karrierjük elhalványult, miután elutasították a világhírű operaénekest. Volt aki arról számol be, hogy Domingo olyan szerepeket ígért meg neki, amelyeket végül sosem kapott meg.

A 78 éves énekes közleményében arról írt, hogy a vádak több mint 30 évvel ezelőttiek

mélységesen zavaróak és pontatlanul mutatták be őket.

Hozzátette:

Mégis fájdalmas arról hallani, hogy felidegesíthettem vagy kényelmetken helyzetbe hozhattam valakit — bármennyire régen és szándékaim ellenére történt is. Azt hittem, hogy minden kapcsolatom örömmel fogadott és konszenzusos volt. Azok, akik ismernek engem vagy dolgoztak velem, tudják, hogy én nem az az ember vagyok, aki szándékosan bánt, támad vagy kellemetlen helyzetbe hoz bárkit is. Ugyanakkor elismerem, hogy azok a szabályok és szabványok, amelyek alapján ma mérlegelünk — és amelyek alapján mérlegelnünk is kell —  jelentősen különbözőek, mint a múltban

— fogalmazott az operaénekes közleményében, amiben arra is kitér, hogy áldott és kiváltságos helyzetben van, hogy 50 éves karrierje során tartani tudta a legmagasabb színvonalat.

Kiemelt kép: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik