Nagyvilág

Öngyilkos lett egy 8 éves fiú, miután társai megverték az iskolában

24.hu
24.hu

2017. 05. 12. 14:11

Az amerikai kisfiút falhoz vágták, ütötték,  majd belerúgtak, miután eszméletlenül terült el. Az esetről videó készült.

Két nappal azelőtt, hogy otthonában felakasztotta volna magát, diáktársai eszméletlenre verték, gúnyolták és bántalmazták a nyolcéves Gabriel Taye-t ohiói iskolájában – jelentette a helyi sajtó. A kisfiú még január végén vetett véget életének, de csak most derült ki, hogy azt megelőzően bántalmazták az általános iskolában. És az is, hogy arról az iskola biztonsági kamerái felvételt készítettek.

A Cincinnati Enquirer című lapnak sikerült megszerezni a fiú öngyilkosságával foglalkozó nyomozó jelentését. Eric Karaguleff a jelentésében kijelenti: a január 24-én készült videón „aggasztó eseteket látott”, amik szerint „akár kimeríthetnék a testi sértés bűncselekményét is”, ha az elkövetők nem lennének olyan fiatalok – írta a lap.

A nyomozó jelentése szerint a felvételen látni lehet, ahogy egy diák egy másik tanulót olyan erővel vág gyomorszájon, hogy az négykézlábra esik a fájdalomtól. Ekkor lép be a vécébe Taye, akit a diák olyan erővel vág hozzá a falhoz, hogy eszméletlenül terül el a mosdó padlóján. Ezután több diák is belerúgott a földön fekvő gyerekbe, valamint „átléptek rajta, mutogattak rá, kigúnyolták és bökdösték”.

Gabriel Taye, az iskolájában, nagyjából egy évvel halála előtt

Végül egy tanár lépett közbe, aki a gyereket kivizsgálásra az iskolai ápolóhoz küldte, aki megállapította, hogy minden rendben van vele. A fiú anyjának ügyvédje a helyi sajtónak elmondta: az iskola csak annyit közölte az anyukával, hogy fia „elájult”, és a bántalmazásról egy szót sem szóltak neki. A fiú pedig nem mondta el, hogy mi történt.

Az anyuka aznap kórházba vitte fiát, miután gyermeke hányt, és gyomorfájdalmakra panaszkodott. A kisfiút reggelig benntartották, és másnap nem ment iskolába. A következő nap már bement a suliba, ahonnan hazatérve, nagyjából délután fél hatkor a nyakkendőjét használva felakasztotta magát emeletes ágyára.

Az Enquirer kérte a Cincinnati városában található Carson általános iskolát, hogy hozzák nyilvánosságra a bántalmazásról készült felvételt, aminek létezéséről egyébként a fiú édesanyját nem tájékoztatták. Az iskola eleinte ezt megtagadta, de később közölték, hogy mégis közzéteszik azt, csak előbb ki kell takarniuk az azon látható gyerekek arcát. A videót várhatóan pénteken adják ki.

A helyi hatóságok közben közölték, hogy újraindítják a fiú halála kapcsán indított, és már lezárt nyomozást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.