Élő Nagyvilág

Obama: A jóért harcolni megéri

Elektori szavazatok száma:

218
289
Clinton
Trump
47,5
47,7
58,499,532
58,656,775

Trump kampánymenedzserével levetették a sapkáját. Amit ezután tett, attól leesik az állad

Kellyann Conway egy “Make Polling Great Again”, azaz “Tegyük újra naggyá a szavazást” feliratú, Trump kampányszövegére emlékeztető feliratú vörös baseballsapkában ment szavazni. De azt írja, a vörös sapkák iránti elvakult gyűlölet miatt a szavazókör egyik dolgozója nem engedte be, le akarta vetetni vele.

DE Ő NEM VETTE LE.

Florida dübörög

A Donald Trump számára kulcsfontosságú államban elképesztően sikeres a mozgósítás: helyi idő szerint délután négy órakor már többen szavaztak, mint 2012-ben összesen.

Egyenpólóval búcsúztatjuk Obama elnökségét

Ugyan Barack Obama még az új elnök januári beiktatásáig hivatalban marad, de mindenki tudja, az ő elnökségének vége. Petivel ezzel a két pólóval búcsúztattuk őt, megvilágítva mind a két politikai oldal álláspontját az elmúltnyolcévről. A sajátomban már a harmadik választást nyomom le, felemelő, varázslatos.

Fotó: 24.hu/ Andersen Dávid
Fotó: 24.hu/ Andersen Dávid

Latinók és ezredesek, bízni szeretnénk bennetek!

Mi dönthet most éjszaka? A Washington Post szerint az USA megváltozó demográfiája, azaz a lakosság összetétele dönthet (Clinton javára). A demokrata jelöltet támogathatják a spanyolajkúak (latinók), az afroamerikaiak, az ázsiai amerikaiak és a fiatalok is, ami elég vastag réteg. Ezek a csoportok most özönlöttek az előzetes választások idején szavazni.

Trump kampánycsapata hiába nyugtat, pl. Floridában nagyon érzik, hogy nem nekik kedveznek a fentiek. Csak egy szám: 2008-ban 18 millió latinó, idén 27 millió latinó szavazhat mint amerikai állampolgár. Ráadásul felnőtt a millennialnak nevezett, az ezredforduló előtt nem sokkal született generáció, ami nyitott és nem kér a Trump-féle fröcsögésből.

Nem is folytatjuk, itt elolvashatja az összes megállapítást.

Snoop Dogg is választásra buzdít

A rapper jó kommunikátorként pontosan tudja, hogyan szólítsa meg rajongóit, akik bizonyára alig várják, hogy többek között a marihuána legalizálásáról is szavazzanak az elnöki voks mellett – bizonyos államokban.

 

Mi ezzel az éléskarmával készültünk az éjre

Az éjjel soha nem érhet véget, ezért arra gondoltunk, kéne némi elemózsia. Bud Lightot sajnos nem tudtunk szerezni, csak a cseh eredetit (ez volt a közértben), de azért az amerikai trashkaják az “asztalra” kerültek. A süti abszolút házi, homemade, Péter anyukája készítette. Peti ezúton is üzeni: “köszi anya!”

Fotó: 24.hu/ Andersen Dávid
Fotó: 24.hu/ Andersen Dávid

"Ezért nem szavazok"

A legendás amerikai humorista, George Carlin üzenete soha nem volt olyan pontos, mint idén.

Clinton az előzetesen szavazók között hétből hat helyen vezet

Egy előrejelzés szerint, amelyet az előzetesen szavazók körében végeztek, Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökelöltje hét csatatér állam közül hatban vezet.

A Votcastr közvélemény-kutató cég által helyi idő szerint kedd délután nyilvánosságra hozott, az előzetesen szavazókra vonatkozó adatsor szerint Clinton győzelme várható

  • Coloradóban,
  • Floridában,
  • Nevadában,
  • Ohióban,
  • Pennsylvaniában és
  • Wisconsinban.

A Republikánus Párt jelöltje, Donald Trump csak Iowában számíthat győzelemre, ahol mindössze egy százalékkal előzi meg Clintont.

A szóban forgó előrejelzés óvatossággal kezelendő, mert az az előzetes szavazás jogával élő 42 millió polgár választási magatartása erősen különbözhet az összlakosságétól.

Trump már most elképesztő elméletekkel áll elő a választási csalást illetően

Jelentésekre hivatkozva(!) azt állítja, hogy a szavazógépeken a republikánus szavazatokból demokrata szavazatok lesznek.

Ami azt illeti, tényleg van egy pennylvaniai szavazóhelyiség, ahol jelentették, hogy 5-6 szavazógép átváltotta a republikánus szavazatokat demokratává. A probléma csak az, hogy a meghibásodás miatt ez a másik irányban is ugyanúgy előfordult. A gépeket azóta megjavították, miután a szavazók jelentették, hogy nem az jelent meg a kijelzőn, amire ők szavaztak

A nevadai bíró közben visszautasította Trump azon kérését, hogy különítsék el az előzetesen leadott szavazatokat a keddiektől, miután Trump máris beperelte őket amiatt, hogy két órával tovább tartották nyitva a szavazóhelyiséget.

Trump még nem döntötte el, elfogadja-e majd az eredményt

Trump a Fox News műsorában kedden arról beszélt, hogy majd meglátja, milyen körülmények között fogadja el a választások eredményét.

Hozzátette: a dolgok simán fognak menni a hatalom átvitelének tekintetében, majd kijelentette,

nagyon jó voltam történelemből.

Ha Chloe Bennet nem veszi rá az amerikaiakat, hogy elmenjenek szavazni, akkor senki

Az Agents of SHIELD színésznője egy rövid videóval mutatja meg, hogy ő leadta a szavazatát.

Chloe azt írja:

ma mindenki rendelkezik szupererővel. Mindenki meg tud változtatni életeket. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan országban élünk, ahol hagyják, hogy hallassuk a hangunkat. Ne vegyétek ezt természetesnek! Menjetek és szavazzatok. Nagy nap a mai.

Még nincs eredmény, Trump már így is perel

Mert szerinte volt olyan nevadai szavazóhelyiség, ami a megengedettnél két órával tovább tartott nyitva az előzetes szavazáson.

A szavazókörzet szóvivője szerint csak azokat engedték szavazni, akik a zárva tartás idejekor már a sorban álltak.

Trump azt szeretné, hogy az előzetesen leadott szavazatokat válasszák el a november 8-án leadottaktól.

Mindeközben Oroszországban

Pont az orosz tévé ne venné ki a részét az elnökválasztás közvetítéséből? Elég sajátos módon teszik persze.

A teljesség igénye nélkül a műsor része

  • Melania Trump meztelen fotói,
  • olyan megszólalások, mint “ez volt Amerika eddigi legmocskosabb kampánya” vagy
  • annak szajkózása, hogy “akárki is lesz az elnök, nem lesz az egész ország elnöke” és
  • a demokrácia temetése.

Jönnek a problémák

A Washington Post értesülései szerint Észak-Karolinában több ezren nem tudnak szavazni, mert hiányzik a nevük az adatbázisból. Nem tudni, pontosan hány embert érint a probléma, de annyi biztos, hogy ezres nagyságrendről beszélnek.

Ez azért igazán nagy probléma, mert van pár állam, ahol szinte az összes elemzés szerint olyan szoros a verseny, hogy nem lehet megmondani, hogy ki fog nyerni. Ilyen például a 15 elektori szavazattal rendelkező Észak-Karolina is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik