Közélet

Címlapon alázta porig Trumpot a Der Spiegel

Donald Trump ismét borzasztó hetet zárt, bár ehhez az elmúlt egy évben már hozzászokhatott.

Az amerikai elnök össztűz alá került, miután Michael Wolff most megjelent Fire and Fury című könyvében eddig nem ismert információkat szivárogtatott ki az ingatlanmágnás magánéletéről és kormányzásáról. A meghökkentő történetekről napok óta cikkezik a sajtó, de a Fehér Ház gyakorlatilag minden egyes sztorit tagad.

Gyerekes, tájékozatlan, akaratos – így beszélnek Trumpról a stábtagok
Egy január elején megjelenő könyv talán még az eddigieknél is kedvezőtlenebb színben tünteti fel Donald Trump amerikai elnököt.

Ezt követte, hogy Trump szarvészeknek nevezett néhány országot, amikor néhány szenátorral tárgyalt a bevándorlásról. Természetesen az elnök ezt a vádat is tagadta.

Az i-re pedig az tette fel a pontot, hogy lemondta londoni útját, a hivatalos álláspont szerint azért, mert a helyi amerikai nagykövetséget nem megfelelő helyre költöztették. A kritikus szerint ugyanakkor valójában az áll a háttérben, hogy megijedt az útját kísérő tüntetésektől.

A német Der Spiegel lecsapta a magas labdát és címlapján az emberiség fejlődésének – vagy inkább visszafejlődésének – legvisszamaradottabb pontjaként ábrázolta Donald Trumpot.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a Der Spiegel kifigurázta Trumpot: márciusban Vlagyimir Putyinként tűnt fel a címlapon.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Jim Watson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik