Közélet

Nem nyugszik a Fidesz az ózdi polgármester fizetése miatt

A párt egyik képviselője szerint Janiczák álláshalmozó és többet keres, mint amennyi munkát végez.

A nagyobbik kormánypárt a hét elején kifogásolta először, hogy az ózdi polgármester öt jogcímen vesz fel havonta csaknem egymillió forintot. A Jobbik erre úgy reagált, hogy megvizsgálták és nincs összeférhetetlenség. 

Riz Gábor (Fidesz) vasárnapi sajtótájékoztatóján megint arról beszélt, hogy Janiczak Dávid öt helyről vesz fel jövedelmet és ez az összeg nem arányos az elvégzett munkával.

A Fidesz országgyűlési képviselője rámutatott: “Kovács Béla után ez egy olyan újabb eset a Jobbik palettáján, amely során mást mondanak és mást cselekszenek”. A kormánypárti politikus felidézte, a Jobbik előszeretettel hangoztatta, mindent megtesz azért, hogy a politikusbűnözés melegágya, az álláshalmozás ne valósulhasson meg.

Riz Gábor szerint a Fidesz azt az elvet vallja, hogy a fizetéseknek arányosaknak kell lenniük az elvégzett munkával, és a párt arra törekszik, ne lehessen visszaélni azzal, hogy valaki a helyzetéből adódóan több állást is be tud tölteni. Hozzátette: ez a jelenség nem tartható fenn, különösen nem egy olyan párt esetében, amelynek állítása szerint a közélet tisztaságáért, a politikusbűnözés ellen küzd. Janiczak Dávid épp a Jobbik által állított szabályokat rúgta fel, ezért Riz Gábor szerint az ellenzéki pártnak magán kellene kezdenie a tisztánlátást és tisztogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik