Közélet

A Jobbik szerint nem kell vizsgálni Janiczak Dávidot, mert már vizsgálták

A Jobbik szerint a jegyző és a kormányhivatal már megvizsgálta Janiczak Dávid ózdi polgármester ügyét és nem állapítottak meg összeférhetetlenséget.

Az ellenzéki párt keddi közleményében arra reagált, hogy a Fidesz bejelentette: a kormányhivatal azonnali vizsgálatát kéri amiatt, hogy Ózd jobbikos polgármestere több jogcímen vesz fel pénzt.

A Jobbik érthetőnek nevezte a Fidesz “kétségbeesését”, amit azzal indokolt, hogy a borsodi város a Fidesz alatt pénzügyi gondokkal küzdött, míg most a település stabil anyagi háttérrel rendelkezik.

“Látható, hogy a sorozatos köztörvényes bűncselekmények – mint például a dunaújvárosi gyilkossági ügy, a fidelitasos tömegverekedés -, az oktatás és az egészségügy káoszba taszítása, illetve a sorozatos korrupció mocsarába keveredett Fidesz igyekszik elterelni a közvélemény figyelmét ezekről a témákról, mivel egyre világosabban látszik: a Jobbik hatékonyan képes vezetni egy nagyvárost, így hatékonyan lesz képes vezetni az országot is” – fogalmaztak a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik