Üzleti tippek

Drámai fejlődés a kisvállalati szektorban

Idén hatodik alkalommal adták át az Invitel innovációs díjait. Az infokommunikációs szolgáltatások terjedését és a cégek növekvő fejlesztési kedvét jól tükrözték a pályázatok is – osztotta meg tapasztalataikat Gerlei Gyöngyvér vállalati értékesítési igazgató.

 

„Idén minden eddiginél több kategóriában és a korábbiaknál lényegesen nagyobb értékben tudtuk díjazni a vállalkozásokat, a fiatal fejlesztőket, a nonprofit szervezeteket és idén már az iskolákat is.

Az InnoMax Díj sikerét és működőképességét jelzi, hogy a beérkezett pályaművek a gazdaság és a társadalom minden eddiginél szélesebb rétegéből érkeztek. Mindez egyben azt is bizonyítja, hogy a program minden évben képes újabb szektorok képviselőit ösztönözni arra, hogy fejlesszenek és megmérettessék magukat” – összegezte a zsűri elnökeként Gerlei Gyöngyvér.

Az elmúlt hat évben komoly fejlődésen ment át a pályázatok színvonala: mind összetettségben, mind az alkalmazott technológiák vonatkozásában.

„Külön szeretném kiemelni a kisvállalati kategóriát, amelyben idén pozitív értelemben láttunk drámai fejlődést. A mostani verseny kapcsán kiemelhető, hogy a kisebb cégek is meglehetősen komplex projektekkel neveztek be. Ez is megerősíti, hogy ez a szektor is megérett az összetettebb ICT-szolgáltatások bevezetésére.

Egyre több cégvezető ismeri fel, hogy az előfizethető infokommunikációs megoldások javítják a költséghatékonyságukat, és ami szintén nem mellékes, segíti őket, hogy a saját piacukon meg tudják tartani a pozíciójukat. Az ICT-szolgáltatások mára egyszerűbbé, könnyebben elérhetővé váltak, ami szintén ösztönzi, hogy a kisebb társaságok is modernizálják az informatikai rendszereiket” – részletezte az Invitel vállalati értékesítési igazgatója.

Idén 10 kategóriában adott át díjakat az Invitel

 – InnoMax Business: kisvállalati, középvállalati és nagyvállalati kategória

– InnoMax Hűség

– InnoMax Nonprofit Díj és közönségdíj

– InnoSchool Díj és KAVOSZ-különdíj

– InnoApps fiatal fejlesztői díj: „Szórakozz!” és „Ne Szórakozz!” kategória

A nyertesekről részletesen itt és itt olvashat.

Kiléptek a házi verseny kategóriából

Az idei InnoMax-pályázat további újdonsága volt, hogy az üzleti díjakra már nemcsak az Invitel ügyfelei pályázhattak, hanem minden hazai vállalat számára megnyitották a lehetőséget. Gerlei Gyöngyvér két fontos célt emelt ki a pályázat „kinyitásával” kapcsolatban: szerettek volna kilépni a házi verseny kategóriából, illetve arra törekedtek, hogy még szélesebb körét tudják megszólítani a magyar gazdaságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik