Figyelmeztetést adott ki a Fővárosi Vízművek: támadnak a vízóracsalók

Visszaéltek a Fővárosi Vízművek nevével, ezért a szolgáltató arra kéri az ügyfeleit, hogy mérőcsere előtt feltétlenül ellenőrizzék a társaság szerződött partnereinek listáját.

Egy, a Fővárosi Vízművekkel nem szerződött vállalkozás, a fogyasztókat megtévesztve, a cég minősített partnereként hirdette magát, és lakás-mellékvízmérők cseréjéhez ajánlotta a szolgáltatásait – idézi a Fővárosi Vízművek közleményét az Index.hu.

A szolgáltató ezért arra kéri az ügyfeleit, hogy legyenek óvatosak és mérőcsere előtt ellenőrizzék a társaság honlapján, hogy valóban szerződött partnerrel vették-e fel a kapcsolatot.

Mint írták, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő hitelesítése jár le idén a szolgáltatási területükön, és, mivel ezek a 8 évre hitelesített mérők a fogyasztók tulajdonában vannak, a cseréjükről is nekik kell gondoskodniuk.

Ennek legegyszerűbb módja, ha a munkát a társaság valamely szerződött partnerétől rendelik meg, hiszen ők a mellékmérő cseréjének teljes munkafolyamatát elvégzik, beleértve az üzembe helyezést (plombálást) is.

Nem tájékoztatták a megrendelőket a teljes költségről

A tudomásukra jutott információk szerint a velük nem szerződött vállalkozó a Fővárosi Vízművek minősített partnereként hirdette magát, miközben nem tájékoztatta a megrendelőket a cserefolyamat teljes költségéről, így arról, hogy a mérőcserét követő plombálást már a Fővárosi Vízművektől külön kell megrendelni, ennek díja pedig, ebben az esetben, az ügyfelet terheli – emelték ki.

A Fővárosi Vízművek ezért arra kéri ügyfeleit, hogy, ha egy szakember a társaság szerződött partnereként hirdeti magát, győződjenek meg arról, hogy valóban szerepel-e minősített vállalkozóinak listáján, amelyet ide kattintva érhetnek el.

Hozzátették: a társaság saját hatáskörében megkezdte a visszaélésre vonatkozó panaszbejelentések kivizsgálását.