Gazdaság

Mészáros Lőrinc gyerekei újabb többmilliárdos munkához jutottak

Ismét Érden fejleszt a Mészáros-család: a Nemzeti Sportközpontok megbízásából a Mészáros-gyerekek (Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc) cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tervezi meg és húzza fel a város új, multifunkciós sportközpontját, 4,2 milliárd forintért. Az erről szóló dokumentációt pdf-ben itt találja.

A megbízásra bejelentkezett a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. is, ami egy másik érdi munkán már együtt dolgozik a Mészárosok új generációjával. A Fejér B.Á.L. Zrt. idén januárban nettó 14,8 milliárd forint értékű szerződést kötött az érdi önkormányzattal különböző építési beruházásokra, konzorciumi társai a West Hungária Bau Kft. és a mostani “ellenfele”, a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Az Épkar újította fel 1,7 milliárd forintból a Hajós Alfréd Uszodát olyan jó, hogy az átadás után beázott, a nagymedencét pedig le kellett zárni. A cég részt vett a Császár-Komjády Uszoda 3,8 millliárdos fejlesztésében, itt a beléptetőrendszerrel hónapokig gondok voltak, így a sportolój a lelátókon öltöztek át.

A jövendőbeli sportközpont területén most egy sporttelep van, az itt található, kisebb, füves focipályát és a hozzá tartozó lelátót, illetve öltözőt elbontják, a helyükre tornatermet építenek. A sporttelep két műfüves pályáját a építkezés nem érinti, ezeket az kivitelezés idejére betonfallal kerítik el.

A sportcentrumban egy teniszpályát, négy sqash-pályát és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, az épület mellé, azzal összeköttetésben szabdtéri teniszpályát építenek. Egy másik épületet is felhúznak, ebben teremfoci-pálya lesz.

Az engedélyek megszerzésével biztosan nem kell majd sokat molyolniuk a Mészáros-gyerekeknek, ugyanis a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé minősítette a beruházást.

Idén a Mészáros-család vállakozásai összesen 27,6 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat Érden konzorciumi tagként. A már említett, 14,8 milliárd forintos megbízás mellett Mészáros Lőrinc vasúti cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel 8 milliárd 678 millió forintért épít vágányt Érd állomás és Érd-alsó megállóhely közé, 1,3 kilométeren.

Bemutatjuk Mészáros Lőrinc tízmilliárdokról döntő gyermekeit
A felcsúti gázszerelővel együtt szinte észrevétlen a család második generációja is pozícióba került, Mészáros Lőrinc három gyermeke sorra foglalja el az igazgatói székeket.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik