Gazdaság
Fotó: Marjai János / 24.hu

Mészáros Lőrinc gyerekei újabb többmilliárdos munkához jutottak

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 10. 11. 11:14

Korábban a témában:

Ismét Érden fejleszt a Mészáros-család: a Nemzeti Sportközpontok megbízásából a Mészáros-gyerekek (Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc) cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tervezi meg és húzza fel a város új, multifunkciós sportközpontját, 4,2 milliárd forintért. Az erről szóló dokumentációt pdf-ben itt találja.

A megbízásra bejelentkezett a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. is, ami egy másik érdi munkán már együtt dolgozik a Mészárosok új generációjával. A Fejér B.Á.L. Zrt. idén januárban nettó 14,8 milliárd forint értékű szerződést kötött az érdi önkormányzattal különböző építési beruházásokra, konzorciumi társai a West Hungária Bau Kft. és a mostani “ellenfele”, a ZÁÉV Építőipari Zrt.

Az Épkar újította fel 1,7 milliárd forintból a Hajós Alfréd Uszodát olyan jó, hogy az átadás után beázott, a nagymedencét pedig le kellett zárni. A cég részt vett a Császár-Komjády Uszoda 3,8 millliárdos fejlesztésében, itt a beléptetőrendszerrel hónapokig gondok voltak, így a sportolój a lelátókon öltöztek át.

A jövendőbeli sportközpont területén most egy sporttelep van, az itt található, kisebb, füves focipályát és a hozzá tartozó lelátót, illetve öltözőt elbontják, a helyükre tornatermet építenek. A sporttelep két műfüves pályáját a építkezés nem érinti, ezeket az kivitelezés idejére betonfallal kerítik el.

A sportcentrumban egy teniszpályát, négy sqash-pályát és kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki, az épület mellé, azzal összeköttetésben szabdtéri teniszpályát építenek. Egy másik épületet is felhúznak, ebben teremfoci-pálya lesz.

Az engedélyek megszerzésével biztosan nem kell majd sokat molyolniuk a Mészáros-gyerekeknek, ugyanis a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé minősítette a beruházást.

Idén a Mészáros-család vállakozásai összesen 27,6 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat Érden konzorciumi tagként. A már említett, 14,8 milliárd forintos megbízás mellett Mészáros Lőrinc vasúti cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel 8 milliárd 678 millió forintért épít vágányt Érd állomás és Érd-alsó megállóhely közé, 1,3 kilométeren.

Bemutatjuk Mészáros Lőrinc tízmilliárdokról döntő gyermekeit
A felcsúti gázszerelővel együtt szinte észrevétlen a család második generációja is pozícióba került, Mészáros Lőrinc három gyermeke sorra foglalja el az igazgatói székeket.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hooded computer hacker working on desktop PC computer. P2P and piracy, computer virus and trojans, phishing, malware and ransomware concept with glitch effect.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.