Belföld

A gyerekek után a Mészáros házaspár is Érden gazdagodik

Idén már 23,4 milliárd forintnyi érdi fejlesztésben működik közre a Mészáros család. A gyerekek cége után a birodalom zászlóshajói is Érden szelik a közpénztengert.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentáció hirdeti a Mészáros-család legújabb érdi sikerét. Ezúttal a klán vasúti üzletága mozdult rá egy nagyértékű közbeszerzésre: az R-Kord Kft. és a V-Híd Zrt. alkotta konzorcium 8 milliárd 678 millió forintért épít vágányt Érd állomás és Érd-alsó megállóhely közé 1,3 kilométeren. A barnamezős beruházás keretében többek között 2,3 kilométer hosszan felsővezetéket, illetve 16,6 méter hosszan vasúti hidat építenek ki.

  • Az R-Kord Kft. Mészáros Lőrinc felcsúti vasútépítő cége.
  • A V-Híd most már szintén a Mészáros családé, bár alapításakor még úgy nézett ki, hogy Apáthy Endre Híd-csoportjának újabb klónja lesz. A három éve gründolt cég tavaly már csaknem 24 milliárd forint árbevételt könyvelt el, és mint korábban megírtuk, beolvad a Mészáros és Mészáros Kft.-be.
  • Az R-Kord és a V-Híd már a tulajdonosváltás előtt is együttműködött, tavaly az ebesi vasútvonal felújítására kiírt 75 milliárdos közbeszerzést nyerték el együtt.

Az érdi megbízásra jelentkezett Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a korábbi munkaadója, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. , valamint a Strabag Vasúttechnika Kft is., a Konszenzus Pannónia Zrt. pedig érvénytelen ajánlatot adott be. A gigantikus R-Kord-V-Híd konzorcium alvállalkozóként jelölte meg a DS Vasút Kft.-t, a Siemens Zrt.-t és a ceglédi BCC Kft.-t.

A mostani megbízással a Mészáros család idén már 23,4 milliárd forintnyi érdi munkát nyert el szólóban vagy konzorciumi tagként. 

Idén jauárban írtuk meg, hogy a Mészáros gyerekek, Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. nettó 14,8 milliárd forint értékű szerződést kötött az érdi önkormányzattal különböző építési beruházásokra. A Fejér-B.Á.L. konzorciumi tagként nyerte el a megbízást, társai a West Hungária Bau Kft. és a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. Előbbi tulajdonosa, Paár Attila egyik cége vette át a miniszterelnöki vejtől, Tiborcz Istvántól a közvilágítási tendereken taroló Elios Innovatív Zrt.-ben lévő, utóbb a csalás elleni hivatal, az Olaf vizsgálata miatt több mint kínossá vált érdekeltséget.

Mészáros Lőrinc gyerekei Érden építkezhetnek
Ágnes, Beatrix és az ifjabb Lőrinc is vezető szerepre tör a piacon. Ezt írták magukról. És azt is, hogy a munkák többségét piaci alapon szerzik.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik