Gazdaság

Figyelő Top200 Gála







Figyelő Top200 Gála 1

Figyelő Top200 Gála 2
Gálavacsora a Szépművészeti Múzeumban.
Figyelő Top200 Gála 3

Az ország versenyképességének növelése érdekében összefogásra szólította fel az üzleti szférát Kóka János gazdasági miniszter. A Figyelő TOP 200 Gálán A Szépművészeti Múzeumban beszédet mondó tárcavezető szövetséget ajánlott a nagy számban megjelent vállalatvezetőknek, hogy együtt kényszerítsék rá a politikára az állami szférában szükséges reformokat. „Önök is azt szeretnék, hogy 2010-ben vezessük be az eurót, és én is ennek vagyok a híve. Fogjunk tehát össze!” – mutatott rá a miniszter. Kóka hangsúlyozta: a versenyképesség és a szolidaritás nem egymást kizáró, hanem egymást feltételező fogalmak. A miniszter szavaira rímelt Mosonyi Györgynek, a Gálán díjat nyert Mol Rt. vezérigazgatójának megjegyzése, amely szerint az állami szféra egyre sürgetőbb reformja nélkül a vállalkozások sem tudnak versenyképesek maradni.







Figyelő Top200 Gála 1

Figyelő Top200 Gála 2
Martin József Péter megnyitó beszéde.
Figyelő Top200 Gála 3

A nagyvállalatok vezetői mellett a Gálán a gazdasági miniszter mellett három másik kormánytag is jelen volt: Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, Bozóki András kulturális miniszter, valamint Kovács Kálmán, az informatikai tárca irányítója. Martin József Péter, lapunk főszerkesztője azt hangsúlyozta, hogy a magántulajdonban lévő nagyvállalatok teljesítménye alapján méltán lehet sikertörténetről beszélni a magyar posztkommunista átmenet kapcsán. Hátravan azonban az állami szféra működésének mélyreható reformja, e nélkül nem képzelhető el sikeres, versenyképes Magyarország. „Előbb a struktúrákat kell átalakítani, hogy aztán azok alakítsanak minket” – idézte a főszerkesztő Winston Churchill szavait.







Figyelő Top200 Gála 1

Figyelő Top200 Gála 2
Koccintás a nyertesekkel.
Figyelő Top200 Gála 3

Az idei TOP 200 Gála kitüntetettjei
• A legnagyobb árbevétel-növekményt elérő cég: Mol Rt.
• Az adózott eredményét legnagyobb mértékben növelő cég: Mol Rt.
• Az előző évhez képest legnagyobb ugrást végrehajtó cég: Samsung SDI Rt.
• Az év bankja: OTP Bank Rt.
• Az év legjobb TOP 200 vállalata: GE Hungary Rt.
„Az év legjobb Top 200 vállalata” díjat három különböző mutatószám – nettó árbevétel-növekedés, a tőkearányos nyereség és az adózott eredmény – alapján képződött rangsort figyelembe véve, egy rangos szakértőkből álló zsűri szavazatai alapján ítélték oda. Hasonló logikát, a mérlegfőössze- növekedés, az adózott eredmény és a sajáttőkearányos-nyereség alapján határozták meg, mely pénzintézet lett az év legjobb bankja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik