Méh nélkül született, de csodával határos módon talán mégis lehet majd saját gyermeke

Az ausztrál nő 16 éves volt, mikor egy nőgyógyász megállapította, hogy egy ritka genetikai betegség miatt csak egy veséje van, valamint hiányoznak a reproduktív szervei.

Egy fiatal nő eddig abban a hitben élt, hogy sosem lehetnek saját gyermekei, miután méh nélkül született, de az orvosok egy olyan felfedezést tettek, ami újra reményt adott neki – írja a Sun.

A jelenleg 21 éves Ashley Reilly-nek soha nem volt még menstruációja, így öt évvel ezelőtt elment nőgyógyászhoz, ahol kiderült, hogy hiányzik a méhe, a petefészkei, valamint az egyik veséje. Az akkori diagnózis szerint a rendellenességet egy genetikai betegség, a Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser szindróma okozta, amely 4-5 ezer nőből csupán egyet érint (és amelyről korábban filmet is készített egy ebben szenvedő nő, aki magának „barkácsolta” hüvelyét), azonban egy közelmúltban történt vizsgálat során kiderült, hogy Reilly egy ennél is ritkább, mindössze 100 ezerből egy embert sújtó betegséggel született. A másodlagos hipogonadizmus az agyalapi mirigy működési zavarával hozható összefüggésbe, ami által a beteg szervezete nem termel elég nemi hormont, azonban a terápiának köszönhetően, szinte csodával határos módon a tiktokernek elkezdett kifejlődni a méhe.

Csak abban bízok, hogy a méhem még jobban megnő, és remélhetőleg a következő hónapokban megjön az első menstruációm

– mondja az ausztrál nő, akinek visszatért a remény az életébe, hogy talán egy napon mégis teherbe eshet, habár még összezavarodottnak érzi magát, és nagyon sok kérdés merült fel benne az állapotával kapcsolatban.

@ashley0_0reilly MRKH Birth Defect, questions welcomed! #mrkh #uterus #fyp ♬ original sound - Ashley Reilly 🦋🤍🫶🏼