Szórakozás

Méh nélkül született, magának „barkácsolta” hüvelyét – filmet készített tapasztalatairól

Robby Klein / Getty Images
Robby Klein / Getty Images
Molly McGlynn kínzó fájdalomként írta le a folyamatot, és évekig félkész nőnek érezte magát.

Egy kanadai származású nő igen ritka rendellenességgel született, melynek okán nem fejlődött ki a méhe és hüvelye – megrázó tapasztalatait a Beilleszkedés… véres pokol című filmben meséli el.

A jelenleg Los Angelesben élő Molly McGlynnél 16 éves korában diagnosztizálták a Mayer-Rokitansky-Kuster-Hauser-szindrómát, mely által méhnyak és méh nélkül, valamint megrövidült hüvelycsatornával született – írja a Daily Mail. Az MRKH-szindrómával születettek nem képesek a teherbeesésre, valamint orvosi beavatkozás nélkül nemi életet sem tudnak élni. Molly McGlynn filmtudomány szakon szerzett diplomát, így tapasztalatait forgatókönyvírás és rendezés közben dolgozta fel, főszerepre pedig Maddie Ziegler amerikai színésznőt kérte fel. A Beilleszkedés… véres pokol című alkotásban egy 16 éves lány, Lindy sorsát követhetjük nyomon, aki megpróbálja „megjavítani” a testét.

Hogyan határozza meg magát egy nő azoknak a részeknek és funkcióknak hiányában, melyek társadalmilag és kulturálisan annyira összefonódtak a nőiességgel? Interszexuális-e ez az állapot? Mit jelent, ha én az vagyok? A szex a nők számára a reprodukció lehetőségének hiányában szólhat elsősorban az élvezetről is?

A filmben ehhez hasonló kérdésekre keresnek választ, miután kamaszkora óta ezek kísérték végig Molly McGlynn életét. Elmondása alapján „rémisztő” eszközökkel kellett magának vaginát „barkácsolnia”, hogy képessé váljon a nemi életre, de ezt kínzó fájdalomként írta le, és évekig félkész nőnek érezte magát. A hüvelye tágításához kapott eszközöket orvosaitól kapta, és évekig használta őket, míg végül kialakította magának normális méretű, szexuális együttlétre alkalmas hüvelyét.

Ez a film mindenkinek szól, aki valaha is úgy érezte, a létezése egy megoldandó probléma, vagy aki soha nem érezte, hogy beleillene abba a fullasztó dobozba, melybe a világ akar minket becsomagolni

– nyilatkozta McGlynn a filmről, mely premierje szeptemberben volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik