Élet-Stílus

Murau régió – mert jót tesz neked

A barátságos Murau régió Ausztria zöld szívében, Stájerországban vár ránk, mindössze egy karnyújtásnyira hazánktól. Ez a vidék egész évben lenyűgöző élményeket kínál, különösen a melegebb hónapokban, amikor Stájerország az igazi arcát mutatja. Egy biztos: ezt a térséget receptre kellene felírni!
© Holzwelt Murau/Tom Lamm Murau hegyei felejthetetlen túrázási élményeket kínálnak

Nézzük csak közelebbről a Murau-t! Talán téli sportokra asszociálsz a névről, de ez a régió más évszakokban is bővelkedik a hegyi és természetközeli kalandokban. Az 1320 kilométernyi túraútvonal mentén kristálytiszta tavak és lenyűgöző vízesések frissítik fel a túrázókat, az alpesi legelőkről csodálatos panoráma nyílik, és ha elfáradtunk, nyáron is felpattanhatunk a felvonókra, ülőliftekre.

© Tourismusregion Murau/Tom Lamm A régióban 837 km kerékpárút várja a bicikliseket

A sportolás lehetőségei szinte végtelenek, legyen szó golfról, úszásról, horgászatról, lovaglásról, vagy éppen kerekezésről a Mura kerékpárút leglátványosabb szakaszán. Nyáron több hűsítő alpesi tó várja a csobbanásra vágyókat, és persze a csúszdákról és szórakoztató elemekről sem kell lemondani.

© Tourismusregion Murau/Strobl Egy séta a festői szépségű Murauban kellemes kikapcsolódást ígér

Ha egy kis kulturális kalandra vágyunk, a séták a középkori hangulatú Murau és Oberwölz városkákban, látogatás a helyi apátságokban vagy a Murtal-vasúton tett gőzmozdonyos utazás örök élményekkel gazdagítanak, a gyerekek arcára pedig letörölhetetlen mosolyt csalnak. Ráadásul a szállásokhoz járó Murau-Murtal vendégkártyával számos kedvezményt vehetünk igénybe a látnivalók, kirándulóhelyek és szolgáltatások terén.

© Tom Lamm A Murauerhütte csodás alpesi környezetben fekszik

Sportolás után édes a császármorzsa!

Túrázás, fatányéros uzsonna és alpesi hangulat – ezek a Murau régióban töltött nyaralás alapvető elemei. Persze ne felejtsük el megkóstolni a helyi sört sem, főképp a Brauerei der Sinne interaktív sörélményvilágában. És a végére hagytuk a legjobbat: nem kevesebb mint 37 hüttében kóstolhatsz házi készítésű császármorzsát. Mi lehetne ennél még jobb?

Próbáld ki Murau-t, mert Stájerország jó ízű és neked is jót tesz!

Tovább a tervezéshez:

https://www.austria.info/hu/nyar-ausztriaban/murau-regio

Ajánlott videó

Olvasói sztorik