Élet-Stílus

Megvan a pontos dátum: jövő május 6-án koronázzák meg III. Károlyt

Jonathan Brady - WPA Pool / Getty Images
Jonathan Brady - WPA Pool / Getty Images
Nagy nap lesz ez a brit királyi család életében.

A BBC kedd este arról számolt be, megvan a hivatalos dátuma III. Károly király koronázási ceremóniájának: 2023. május 6-án, egy szombati napon tartják majd a Westminster-apátságban. Mindezt a Buckingham-palota sajtócsapata jelentette be. A ceremónián a király mellett ott lesz hitvese, Kamilla is.

A palotától azt is jelezték, a ceremónia ötvözi majd az ősi és modern stílust, hiszen a régi hagyományok fontosak az uralkodói háznak. Károly 74 éves lesz ekkor, ezzel ő válik majd a legidősebb brit uralkodóvá, akinek korona kerül a fejére.

Érdekesség, hogy május 6-ai nap a király unokájának, Archie-Harrisonnak is a születésnapja, aki 2019. május 6-án született.

Az új király kapcsán nemrég amiatt írtunk, hogy utánajárjunk, mennyire fogja klímavédő gondolatait előtérbe helyezni uralkodóként:

Kapcsolódó
Bor és sajt hajtja a klímakirály autóját, de ezzel meg lehet menteni a bolygót?
Károly hercegnek mindig is szívügye volt Földünk sorsa, nincs ez másképp azóta sem, amióta ő lett a brit birodalom feje. De maradhat-e belőle királyként ugyanaz a szókimondó, a környezetvédelemről csípősen nyilatkozó ember, mint amilyen korábban volt? A klímakirály portréja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik