Belföld

Karácsony felhívta Magyar Péter figyelmét, hogy Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza – Vitézy rögtön reagált is rá

MTI / Szigetváry Zsolt
MTI / Szigetváry Zsolt

Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza. Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek. A haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz

– így kezdődik Karácsony Gergely hétfői Facebook-posztja, amelyben reagált a Tisza Párt EP-listavezetőjének vasárnapi nyilatkozatára. Magyar az ATV-n a fővárost érintő ügyek kapcsán egyebek mellett a Lánchíd felújításáról, valamint egy új, a Dunán tervezett gyalogoshíd megvalósíthatóságáról is beszélt.

Karácsony Magyar állításával szemben azt mondta: „vaskos politikai hazugság, hogy a híd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a Lánchíd felújítása két év alatt, a tervezett költségkeretnél kevesebb pénzből készült el.”

És persze tök jó lenne egy gyaloghíd a Dunán, de aki csak egy kicsit is ismeri a klíma- és a lakhatási válságban szenvedő Budapest valódi problémáit, az tudja, hogy ez az ötlet nincs az első megoldandó ezer ügy között.

Hozzátette: tiszta szerencse, hogy ezeket a tévedéseket és félreértéseket is lesz alkalom megvitatni vasárnap, a fővárosi listavezetők vitáján az ATV-n.

Karácsony Gergely bejegyzéséhez hamarosan Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt is hozzászólt a Facebookon. Ebben azt írja, hogy ő inkább örül, hogy „végre érdemi szakmai kérdésekről, víziókról, fejlesztési javaslatokról szól a kampány, és nem csak a szokásos panaszkodásról, egymásra mutogatásról és pártpolitizálásról.”

Látom, hogy zsigerből reagálsz, de nem kell mindenkit egyből betolakodónak tekinteni és egyből rátámadni, aki kritikát mer megfogalmazni a városvezetés teljesítményéről, vagy van érdemi fejlesztési terve vagy ötlete Budapestről. Szerintem például erről is szólhatna az általad gyakran hangoztatott Budapest köztársaság, hogy nem a DK-s lejáratási logikát alkalmazod egyből, amint valaki mer valami újat mondani Budapestről

– címezte a kritikáját Karácsonynak Vitézy. Hozzátette: Varsó nemrég átadott gyaloghídja kapcsán „a budapesti gyaloghidak fejlesztésére vonatkozó terveimről ajánlom figyelmedbe a korábbi posztomat, hátha meg tudlak győzni, legkésőbb a pénteki vagy a vasárnapi vitánkon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik