Belföld

Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó áldozatát

MTI/Lakatos Péter
MTI/Lakatos Péter

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn este a Facebookon tudatta: megtalálták a verőcei hajóbaleset hetedik, utolsó áldozatát.

A posztban azt írták: a Duna hétfőn délelőtt Verőce térségében adta vissza a fiatal nő holttestét.

Mint ismert, május 18-án, szombaton éjjel egy kishajó nyolc utassal a fedélzetén összeütközött egy szállodahajóval.

Az eljárás adatai szerint egy hatvanas éveiben járó cseh férfi az esti órákban hegymenetben közlekedett az általa vezetett szállodahajóval Budapest felől Komárom irányába. A férfi a kapitányi feladatokat látta el a hajón. Ugyanekkor jött szemben a sértett által vezetett kisgéphajó hét utassal.

A férfi a motorcsónakot a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította. A szállodahajó automata vezérléssel haladt, amikor a férfi a jobb parttól irányt váltott kisgéphajójával, és egyenesen a szállodahajó felé kormányzott. Amikor a szállodahajó orrához érkezett, hirtelen jobbra kormányzott, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és nagy sebességgel nekiütközött a szállodahajónak.

A szállodahajót vezető cseh férfi tagadta a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, de nem tett vallomást, és panasszal élt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró bűnügyi felügyeletbe helyezte a kapitányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik