Sport

Az NB I harmadikja nem vállalja a Bajnokok Ligája-szereplést

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC nem indul a női kézilabda Bajnokok Ligájában, közölte Szász-Fejér István klubigazgató.

A mostani idényben a korábbi gyakorlattal ellentétben az NB I harmadik helyezettje, a DVSC is a BL csoportkörében bizonyíthatott, de eközben negyedikként zárta a magyar bajnokságot. A dobogóra fellépő Mosonmagyaróvárnak azonban nem akkor sem áll szándékában élni a BL-indulás jogával, ha az európai szövetség erre lehetőséget kínál.

Jelenleg a klub nem tart még ott, hogy a Bajnokok Ligájában induljon, az Európa Ligát viszont mindenképp megpályázzuk. Sokkal nagyobb sportértéknek tekintjük az Európa Liga final fourba való eljutást, illetve jelen pillanatban nekünk anyagilag is óriási megterhelés lenne a BL. De jövőre is a céljaink között szerepel, hogy a harmadik helyet elérjük

– mondta hétfőn az M1 aktuális csatornának a klubvezető.

Szász- Fejér kiemelte, hogy fantasztikus eredményt ért el az idén tízéves klub a bajnoki bronzéremmel, a Magyar Kupa négyes döntőjével, valamint azzal, hogy az Európa Ligában a legjobb nyolcig jutott. A jövőbe tekintve elmondta, hogy a beálló Pásztor Noémi (Neptunes de Nantes) és a kapus Szemerey Zsófi (Metz HB) nemzetközi szinten továbblépnek, ami a szakmai munka gyümölcse. Ennek ellenére nem lesz nagy játékosmozgás a klubnál, két magyar fiatal és három külföldi érkezik a következő szezonra.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik