Élet-Stílus

Különös válasz a szankciókra: videóra vette, ahogy szétveri az iPadjét egy kalapáccsal

Mivel most a szankciók miatt nem vehet magának másik iPadet, a dühös orosz férfi inkább úgy döntött, a meglévő eszközét is tönkreteszi. Méghozzá igen látványos módon.

Ütőképes válaszvideót készített egy orosz Apple-felhasználó, aki a techcég Oroszországgal szembeni szankcióit szerette volna kommentálni.

Az indy100 a BBC moszkvai tudósítójának, Francis Scarrnak az egyik Twitter-bejegyzése alapján számolt be a videóról, amelyben az látható, ahogy egy férfi egy padlón lévő iPad előtt szlávokhoz méltó módon guggol, majd azt mondja a kamerába – a bejegyzés szövege alapján –, hogy

Itt a válaszunk az amerikai szankciókra! Nem félünk tőletek! Élni fogunk a szép »szép« dolgaitok nélkül is!

– és a kezében lévő kalapáccsal szétveri az eszközt. Ezután megfordítja a kütyüt, és tovább kalapálja, végül pedig odaadja a szerszámot a fiának, és arra buzdítja, hogy ő is cselekedjen így, amit a fiúnak nem is kell kétszer elmondani.

A videó azután született, hogy több nyugati cég – köztük az Apple is – szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az Ukrajna ellen indított háború miatt – így az amerikai cég jelenleg nem árusítja a termékeit az országban.

„Mélységesen aggódunk az ukrajnai orosz invázió miatt, és kiállunk mindazok mellett, akik az erőszak miatt szenvednek” – fogalmazott az Apple közleménye. A techóriás azt is bejelentette, hogy Oroszországban korlátozzák az Apple Payt, és leállítják az angol nyelvű orosz állami propagandamédium, az RT News letöltésének lehetőségét Oroszországon kívül.

Eközben az Egyesült Királyság, az EU és az USA kormánya saját pénzügyi szankciókat vezetett be, az ENSZ pedig elítélte Oroszország lépéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik