Szórakozás

Geszti Péter a repülőgépes incidensről: 50 másik magyar szurkoló a vonatos csatlakozást késte le

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A zenész eredetileg vonattal utazott volna, ám végül a repülőt választotta.

Nem indult el időben a Eurowings Stuttgartba tartó járata Budapestről. Az EW2783 járatszámú repülőgép az eredetileg tervezett, 16:15-ös indulás helyett este nyolckor még mindig a kifutón állt, így sok magyar drukker lekéste a sorsdöntő skót–magyar csoportmérkőzést, amely este kilenc órakor vette kezdetét, írtuk meg vasárnap délután. A terminálban egy kisebb balhé tört ki, rendőrök is érkeztek a helyszínre. Geszti Péter is a gépen utazott volna, aki élményeiről hosszú Facebook-posztban emlékezett meg.

Repkedtek az egyesült szitokszavak: a jó öreg rasszizmus-homofóbia páros pogózott hőbörögve a széksorok fölött, miközben az elöl tipródó külföldiek (japán és német nők) egyre ijedtebben próbáltak rendezni valamilyen számunkra még ismeretlen problémát a személyzettel. Igazából nem is az volt már aggasztó, hogy nem érek oda a meccsre, hanem az, hogy mi lesz ebből az egészből, bunyó vagy egyenesen lincselés.

Gesztit kedden a Balázsék című rádióműsorba kapcsolták, hogy kérdezgessék az ügyről. A zenész hozzátette: „A légitársaság is elcseszett mindent… nem csak azt szúrták el, 3 órát késett a gép, de a budapesti becsekkolást is elszúrták. Fölkerült 6 olyan csomag, amiknek máshol kellett volna lenni. Megőrültek az emberek, abszolút megértem őket. 150 ember volt, aki szurkolóként ült fel a gépre, 200 ezer forintos jegyekkel. Van, aki csomót dolgozik ezért a pénzért.”

Azt mondja, nem akart felszólalni a kialakult helyzetben, hogy nyugtassa az utastársakat, az nem rá vallana:

Én nyilvános terekben nem szeretek szerepelni, kivéve a koncertjeimet. Nem szeretek fontoskodni. A szurkolók nagy része normálisan viselkedett, de volt 2-3 srác, akik mögöttem ültek, akik durván be voltak piálva. Olyan agresszivitás szabadult el, olyan rasszista beszólások, amik vállalhatatlanok voltak.

Sebestyén Balázs hozzátette:

Könnyű okoskodni, én nem mentem volna délutánival. Vagy egy nappal előtte, vagy a reggelivel. Életveszély fapaddal délután.

Geszti azt mondta, más lehetőség nem volt. Ő egy utazási irodán keresztül szerveztette az útját, de eredetileg vonattal akart utazni, mert az kevésbé környezetszennyező, és amúgy is szeret vonatozni. Megtudta az utazási irodától, hogy a vonaton utazók is pórul jártak.

Egy másik csapat, aki vonattal ment, a vonaton ülő magyarok is elkéstek, 50 ember. Lekésték a csatlakozást, nem az önhibájukból. Sajnos ilyen a rohadt utazás Európában, főleg nyáron. Naiv voltam, belefutottam ebbe.

Kapcsolódó
Geszti Péter is ott ült a Budapesten ragadt stuttgarti gépen, leírta, milyen elkeserítő dolgok történtek a fedélzeten
A zenész szerint gyilkos indulatokat gerjesztett a skót-magyar meccsről lemaradás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik