Élet-Stílus

Ledőlt Eb-trófea, lövöldözés, madártámadás: durva éve volt a tévéseknek

Időjárás-jelentés, csuklás, böfi, szellentés, egyik kutya, másik foci-Eb: a legviccesebb tévés bakik 2021-ből.

Tavalyi tévés bakiparádénkban kiemelten foglalkoztunk a távmunkás szituációkkal: a koronavírus miatt a műsorvezetőknek és az interjúalanyoknak is új volt a helyzet, hogy home office-ból kellett dolgozniuk, és ez nem kevés vicces szituációt eredményezett. Nem volt ez másként idén sem.

Martin Smolek cseh külügyminiszter-helyettes például otthonából nyilatkozott az egyik hírtelevíziónak, amikor váratlanul a háttérben megjelent a kisfia, és azt mondta:

Apa, kakilnom kell.

Egy új-zélandi miniszter, Carmel Sepuloni is egy életre megtanulta, hogy ha saját lakásában ad interjút, be kell zárni az ajtót. A politikus is a fiának köszönheti a tévés bakit, a srác ugyanis szó szerint bemutatta a tréfarépát: a háttérben egy péniszre emlékeztető zöldséggel hadonászott, miközben édesanyja a Zoomon a szociális intézményekről beszélt.

Most pedig: sport

Sporthíreink következnek, először is kapcsoljuk Bukarestet, ahol tavasszal látható volt a labdarúgó Európa-bajnokság trófeája. Sajnos nem vigyáztak rá eléggé.

Ritkán esik szó a magyar sajtóban az angol krikettbajnokságról, és az alábbi videó sem a pályán zajló izgalmas jelenetek miatt került a hírekbe. Hanem amiatt, mert a Sky Sports nézői élőben láthatták, ahogy egy szurkoló ráharap a barátnője mellére.

Ha már az erotikánál járunk, meg kell említenünk Nick Cannon esetét: a színész-humorista-rapper-tévés november végén viszonylag szűk, testhez tapadó öltönynadrágban állt a kamerák elé saját showműsorában, és ebből mém született. Nem tesszük közzé a képeket, amiken bekarikázva látható a rémületes méretű testrész, hiszen az már 18+ kategória lenne, inkább csak megmutatjuk a videót. A legenyhébb visszajelzés az volt, hogy Cannonnak azonnal Only Fans-oldalt kellene indítania.

Üvöltő szelek

Hát igen, az alsógatya(humor) minden bakiparádé kötelező eleme, és nem hiányozhat egyetlen összeállításból az élő adásban kicsúszó büfi/puki sem. Igen ritka eset azonban e kettő együttállása, azaz amikor a gázkibocsátás lent és fent egyszerre történik meg, ráadásul a kamerák kereszttüzében – de idén ilyen is előfordult. Wendy Williams volt az elkövető, aki már tavalyi összeállításunkban is szerepelt egy tévés pukizás jóvoltából. Idén ennek a mutatványnak köszönheti, hogy beválogattuk:

Lehet egyébként az ilyesmit profin is csinálni, mintha észre sem venné a stúdióban ülő szakember a történteket – viszont a most következő időjós nem kezelte ennyire jól a helyzetet. Nem elég, hogy végig csuklik az időjárás-jelentés közben, de minden egyes csuklás után elnézést is kér.

Jön még a kutyára dér

Az időjósok amúgy is a leggyakoribb szereplői a bakiparádéknak, az idén is számos mókás pillanatot szolgáltattak a tévénézőknek. Vagy ha épp nem ők, akkor a közelükben feltűnő kutyák.

A kutyák vs. időjósok kategória idei másik éremesélyese Carol Kirkwood meteorológus jelenete, amely arra bizonyíték, hogy a kutyák nem csak a bajból húzzák ki az embert. Hanem a képernyőről is.

Ebben a műfajban azonban idén az orosz Mir televízió kutyája vitte el a pálmát, illetve dehogyis a pálmát.

Az állatbűnözés újabb eklatáns példája következik, ezúttal azonban nem kutya az elkövető: az ausztrál Reid Butler élőben jelentkezett be a Channel 9-on, amikor egy mondat közepén váratlanul leszarta egy madár. A tévés elképesztő profizmussal, pillanatnyi szünet közbeiktatása nélkül folytatta a koronavírus terjedéséről szóló riportot.

De a riporterek élete nem csak játék és mese

Hogy a tévések munkája mennyire kemény, arra nem a madárkakis eset a legjobb példa, hanem a most következő. Jeff McAdam, a Fox 5 televízió munkatársa San Diego utcájáról jelentkezett be, amikor a háttérben lövöldözés kezdődött.

Érthető, hogy ha valakit ennyi feszültség ér a munkahelyén, akkor olykor elveszti a türelmét, és idegrohamot kap. Callum Watkinson, a brit ITV riportere például azon borult ki, hogy élő bejelentkezése közben egy járókelő hülyéskedett a háttérben. A felvétel után a riporter odament a férfihez, és azt javasolta a neki, hogy „kurvára ne csináljon ilyet”, valamint hozzátette, ő sem megy be az illető munkahelyére, hogy „baszakodjon vele”. Kilátásba helyezte azt is, hogy „kurvára ki fogja ütni”, ha még egyszer beáll mögé.

A tévében dolgozók is csak emberek, nekik is van családjuk, erre a legjobb példa Jason Dumas esete: a kaliforniai tévésnek élő adás közben megszólalt a telefonja, de nem esett kétségbe. Sőt: azt is nyilvánosságra hozta, ki a hívó fél:

Az anyukám az.

Igazságtalan lenne, ha csak olyan felvételeket mutatnánk be, amin a televíziósokkal történik valami. Úgyhogy most következzék az utca embere, és az év legfájdalmasabb kerékpáros pillanata.

Arra is ügyeltünk, hogy nehogy magyar baki nélkül maradjon az összeállítás. Kapcsoljuk Berlint, ahol a köztévé riportere a koronavírus miatti szigorítások témájáról beszél az M1-en. A háttérben pedig feltűnik egy német nyugdíjas, aki egyáltalán nem örül annak, hogy a járdán mások is tartózkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik