Élet-Stílus

Kaméleonfiú, kitört fog és telefonlopás élőben – bizarr tévés bakik 2020-ból

Mutatjuk, milyen vicces pillanatokat hozott nekünk 2020.

Évek óta hagyomány, hogy összegyűjtjük azokat a furcsa/bizarr/vicces pillanatokat, amelyek az év során történtek a világ legkülönbözőbb pontjain az élő tévéműsorokban. Rögtön jó hírrel kezdünk: 2020-ban különösen erős a mezőny. Összeállításunkban látható lesz élő adásban kiesett fog, bölények elől menekülő riporter, és természetesen az idén is csattant el puki tévéstúdióban.

Malőrök távmunkában

A pandémiás helyzetnek köszönhetően az idei év új alműfajt adott a bakiparádéknak: a home office-ból dolgozó riporterekkel történt képernyő-katasztrófákat. Természetesen szegény tévés újságírók nem voltak felkészülve az új helyzetre, így aztán bőven történtek velük olyan balesetek, amik a stúdiókörülmények között valószínűleg nem fenyegették volna őket.

Doris Bigornia, a Fülöp-szigeteki DZMM csatorna riportere például otthonából készített interjút egy helyi üzletasszonnyal, de valószínűleg a világon senki nem figyelt a beszélgetésre, hiszen a háttérben éppen macskaviadal zajlott.

Mint ahogy Scott Connell meteorológus home office-os időjárás-jelentésében sem a várható hőmérséklet játszotta a főszerepet. Hanem Maple, a kutya.

Connellhez hasonlóan a Good Morning America adásába bekapcsolt ABC News-os riporter, Will Reeve – aki egyébként a Supermant megformáló Christopher Reeve fia – is elegánsan, ingben-zakóban jelent meg a képernyőn, deréktól lefelé azonban akadtak bizonyos hiányosságok (persze az ilyesmi állítólag nemcsak home office-ban, de stúdióban is előfordul egy-egy riporterrel).

Nemcsak a riporterek, de alanyaik sem voltak biztonságban otthoni körülmények között: itt például Josh Shapiro pennsylvaniai főállamügyész nyilatkozik egy tévécsatornának, amikor…

Az alábbi BBC-interjúban a rendkívül izgalmas tartalom dacára nézők ezrei arra koncentráltak, hogy a kislány végül melyik polcot választja ki az unikornisos festmény számára.

Az MSNBC műsorán az aktuális New York-i koronavírus-helyzetről beszélt a csatorna orvosszakértője, dr. Irwin Redlener – ám az érdekesebb dolgok ezúttal is a háttérben történtek.

Vészhelyzetek

Maradjunk még az MSNBC csatornánál, de térjünk vissza a home office-ból a stúdiók és az élő kapcsolások izgalmas világába. Az év legcukibb riportere díjat kétségtelenül az NBC Montanánál dolgozó Deion Broxtonnak ítéljük, aki a látogatók elől lezárt Yellowstone Nemzeti Parkban készített anyagot, és minden rendben is volt egészen addig, amíg a bölénycsorda, amelyet egy ideig tisztes távolból kamerázott, el nem kezdett közeledni. „Te jó isten! Te jóóóó isten! Nem, én nem kezdek ki veletek. Óóóóó, neeeem.”

Egészen más típusú bajba került Maricska Padalko ukrán műsorvezető, akinek hírolvasás közben váratlanul letört egy darab az első fogából.

Hogy mennyire kemény a tévések élete, arról talán leginkább Bruna Macedo, a CNN Brazília riportere tud beszélni, akit, miközben São Paulóból tudósított, kirabolt egy férfi. A támadó késsel fenyegetőzve elvette tőle mindkét telefonját.

De meglehetősen szokatlan műsort láthattak a Fox 46-os csatornájának nézői is, amikor Amber Roberts bejelentkezésekor kiszakadt egy észak-karolinai hídból egy több méter széles sáv.

A tévéstáboknak olykor az is nehézséget okoz, hogy komolyak tudjanak maradni egy nagyon fura riportalany közelségében. Mint például az év legbizarrabb videójában, az élő adásban feltűnt kaméleonfiú láttán.

Ellenszélben

A bakiparádékban külön kategóriát jelentenek az időjósok. Akikkel tényleg mindig történik valami – főleg, ha épp hurrikánról tudósítanak az utcáról. Mint Jay Gray, az NBC News munkatársa látványosan mutatta be, milyen erősségű a Louisianában tomboló Laura hurrikán.

Vagy kollégája, Stephanie Abrams a Weather Channel-től.

Persze van olyan időjós is, akinek nem kell különösebb természeti katasztrófa ahhoz, hogy hatalmasat zakózzon.

Hiába zord az időjárás, a nézők nem mindig tudnak a természetre figyelni. Főleg, ha az élő bejelentkezés előtt bekapcsolva marad a Facebook Mistery Mask filter funkciója.

Ha már a szeleknél tartunk: Wendy Williams, népszerű talkshow-műsorvezető nagyon úgy tűnik, hogy fingott egyet élőben.

Valószínűleg még soha egyetlen egy évtől sem akartunk annyira elbúcsúzni, mint 2020-tól. Zárjuk is ezt az összeállítást egy videóval, ami parádésan leírja ezt az esztendőt. Ebben a tévéműsorban egy zenetanárt ismerhetünk meg, aki hangszert ragadva saját, lírai szövegű szerzeményét előadva igyekszik túlélni ezt a világjárványt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik