Élet-Stílus

Tanúskodni akar Trump ellen a csalódott sámán

Saul Loeb / AFP
Saul Loeb / AFP
Jacob Chansley, a férfi, aki félmeztelenül, egy prémes, szarvakkal díszített sapkában vett részt a Capitolium ostromában az ügyvédjén üzent a szenátusnak, hogy szívesen tanúskodna a korábbi bálványa, Donald Trump ellen indított felelősségre vonási eljárásban.

A február 8-i héten kezdődik a Donald Trump elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment). A leköszönt amerikai elnököt lázadás szításával vádolják a Capitolium ostroma miatt. A demokraták életére szólóan el akarják tiltani Trumpot mindenféle tisztség viselésétől, az ostrom legemlékezetesebb figurája pedig a kezükre játszhat – írja a CBS.

A QAnon Sámán néven ismert Jacob Chansley (másik nevén Jake Angeli) az ügyvédjén, Albert Watkinson keresztül üzente meg a szenátoroknak, hogy ha szükségük lenne egy olyan ember vallomására, akit Trump felbujtott, akkor ő áll rendelkezésre.

Chansley azért fordult korábbi bálványa ellen, mert úgy érzi, Trump elárulta őt, amikor nem adott neki elnöki kegyelmet a Capitolium ostroma után.

Chansley és sokan azok közül, akik rész vettek a zavargásban, és később emiatt büntetőeljárás indult ellenük, azzal védekeznek, hogy nem követtek el törvénytelenséget, hiszen mindent a hivatalban lévő elnök, Donald Trump utasítására tettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik