Élet-Stílus

Minden, amitől jobb lehet a szex

A szexuális élet jobbá tételét nem egy új partnertől, annak tehetségétől, tapasztalataitól vagy vonzerejétől kellene várnunk. Mindenkiben ott a lehetőség arra, hogy saját magán változtasson, sokszor egészen kevés is elég ahhoz, hogy más szemmel nézzünk magunkra. A változás lehetősége bennünk van, ingyen van, tehetünk érte nap mint nap.

A szexualitás tanult viselkedésünk, nem feltétlenül az ösztöneink vezérelnek minket. Bárki, aki megtapasztalta, milyen az, amikor a szerelem, az összetartozás érzése szerves része a szexnek, tudja, hogy micsoda különbség lehet érintés és érintés között. Ahhoz, hogy bármikor, amikor szükségét érezzük, javítsunk a szexuális életünk minőségén, íme néhány lényeges tény, amik ismeretével elindulhatunk a tapasztalatszerzés útján.

Az ósdi gondolatokat hagyjuk hátra

A szexuális felvilágosítással nem áll túl jól a nemzet, a szülők többsége sem igazán tudja, mit kellene mondania gyerekének, amikor arra kíváncsi, él-e a kamaszgyerek már nemi életet. Az évek alatt megszerzett félinformációk és tévhitek csak akadályozzák a kiteljesedést, ilyen tipikus tévhit, hogy a férfi farokmérete meghatározza a nő orgazmusának mértékét, vagy hogy a nő csak a hüvelyi behatolással élvezhet el. A tiltások, tabuk, amiket gyerekként kaptunk, szintén hátráltathatják a harmonikus szexuális életet.

A félelem és rettegés gátolja a javulást

A teljesítés és a megfelelési kényszer rengeteg félelmet és rettegést okozhat szex közben. A nőknél is jelen van, nemcsak a férfiaknál: a feleségek, barátnők gyakran nem merik mondani a vágyaikat, nehogy bántsák a partnert. Hazudnak az erotikáról, eljátsszák, hogy jó nekik, és amikor újra és újra meg kell tenniük, muszájból teszik. Kötelességként. A férfiaknál komoly szexuális zavar is kialakulhat az orgazmushajsza miatt, korai magömlés és merevedési zavar is lehet ebből.

A negatívumokat zárjuk ki

A magyar ember valamiért nagyon szereti a rosszat meglátni és abban tapicskolni, mindannyian beleesünk ebbe a népbetegségbe előbb vagy utóbb. Ezzel csak az a gond, hogy ha tele a fejünk mindennel, elfelejtjük észrevenni a szép pillanatokat, a saját testünk rezdüléseit, nehezen adjuk át magunkat a pillanatnak. Holott a szerelmi élmény fantasztikus lehetőségeket rejt magában, minden másodpercben.

Fotó: Thinkstock

Kutakodjunk a kamaszkori szexuális fantáziáinkban!

A ránk és csakis ránk jellemző egyediséget, a saját szexualitásunkat csak akkor ismerhetjük meg igazán, ha szembenézünk legbelső vágyainkkal. Ehhez azonban a pornót és a készen kapott szexképeket felejtsük el, és menjünk vissza az időbe oda, amikor még egy pillantás is a mindent jelentette tizenévesen. A plátói szerelmek része a szexuális fejlődésünknek, kutakodjunk a múltunkban, mit élveztünk, mit szerettünk anno, mire vágytunk teljes szívvel és lélekkel.

A kommunikáció része az erotikának

Akár a nagyon régi, múltbéli szexuális élményeinket is elmesélhetjük egymásnak suttogva az ágyban, de egy szexuális fantázia megosztása is közelebb vihet minket a harmonikus testiséghez. Nemcsak a beszéd, de a nonverbális kommunikáció is rengeteget segít: bátran tegyük oda a partner kezét, ahol jólesne ha simogatna, fogadjuk tisztelettel, ha megkér minket valamire szex közben – kivéve, ha olyasmit kér, amit nem akarunk magunktól, mint anális szex vagy hármasszex.

Szeresd önmagad!

A kor előrehaladtával is megmaradhat az erotika és az érzékiség mindenkiben, ahogyan a test változásaival együtt is lehet bárki vonzó. A titok az elfogadás, hogy megtaláljuk önmagunk igazi énjét, annak erejét és szépségét. Minden ember egyedi, nincs belőlünk kettő a világon, mindegyikünkben ott van annak a lehetősége, hogy megmutassuk másoknak. Ehhez is kell, hogy bánjunk különlegesen saját magunkkal, törődjünk magunkkal és hozzuk ki a legtöbbet. Rátalálva a legszebb önmagunkra, az önbizalom és az önértékelés is a helyére kerül, ezek pedig támogatni fogják a kiteljesedést.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik