Élet-Stílus

Hullámvölgyben a Real Madrid

A Real Madrid nyolc nap alatt harmadik mérkőzést veszítette el; a spanyol labdarúgó-bajnokságban ezúttal a Getafe tréfálta meg hazai pályán, így két pontra csökkent az előnye az üldöző Barcelonával szemben.

Nyolc nap alatt immáron a harmadik vereségét szenvedte el a bajnoki cmvédő Real Madrid: a Primera Divisiónban a Real Betis és vasárnap este a Getafe űzött tréfát vele, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AS Roma kényszerítette térdre.

A botladozásért nagy árat fizetett a gárda a spanyol bajnokságban, tekintve, hogy jelentős előnye már csupán két pont az üldöző, a Levantét kiütő (5-1) Barcelonával szemben. Minekután a katalánok nyertek, a Real Madrid győzelmi kényszer alatt futballozott a 25. forduló záró mérkőzésén a Getafe ellen.

Ennek megfelelően a házigazda királyi csapat diktálta a tempót, nagy fölényben futballozott, a helyzeteit azonban kivétel nélkül elpuskázta. Vagyis a 65. percben Robben révén ugyan betalált az ellenfél kapujába, ugyanakkor Ibanez bíró – amúgy nagyon helyesen – les miatt érvénytelenítette a gólt. Az ítélet ellen a Real Madrid labdarúgói heves tiltakozásba kezdtek, feleslegesen, és mint kiderült, ezzel leginkább saját maguknak ártottak…

Raúl arckifejezésű árulkodó (AP)

Raúl arckifejezésűse árulkodó: hullámvölgyben a Real (AP)

A Getafe ugyanis gyorsan elvégezte a szabadrúgást, és Casquero zavartalanul vezethette át a labdát a hazaiak térfelén, majd Del Moralhoz játszott, akinek az átadása után Uche 10 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát.

Mivel a Getafe a hátralévő időt kihúzta kapott gól nélkül, megszakította a Real Madrid hazai veretlenségi sorozatát – a királyi csapat ezt megelőzően még a tavalyi kiírásban, 2007 februárjában a Real Valladolid ellen botlott a Bernabeu Stadionban. A dolog pikantériája, hogy Bernd Schuster csapatával a német edző korábbi tanítványai babráltak ki.

„Az utóbbi néhány mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ellenfeleinknek alig volt esélye ellenünk, mégis nyertek, miután kihasználták kisebb-nagyobb megingásainkat. Ugyanakkor még mindig mi állunk a tabella élén, és a héten visszatérhetnek a sérültjeink, ami azt jelenti, hogy a következő találkozón már szinte a teljes keret a rendelkezésemre áll” – magyarázta a bizonyítványt a madridiak szakvezetője.

Primera División, 25. forduló:

Real Madrid-Getafe 0-1 (0-0)

Gól: Uche (65.)

Korábbi eredmények:

Barcelona-Levante 5-1

Athletic Bilbao-Villarreal 1-2

Deportivo La Coruna-Espanyol 2-0

Real Mallorca-Real Betis 1-1

Osasuna-Atlético Madrid 3-1

Racing Santander-Almería 1-0

Real Murcia-Valladolid 0-1

Sevilla-Real Zaragoza 5-0

Valencia-Recreativo Huelva 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik