Élet-Stílus

Eto’o mesterhármasa a Nou Campban

A Barcelona a két évvel ez előtti önmagát idéző játékkal alaposan elbánt a sereghajtó Levantéval a 25. fordulóban. A mérkőzés embere a sokáig sérüléssel bajlódó kameruni csatár, aki egymaga háromszor köszönt be a minden tekintetben alárendelt szerepet játszó vendégeknek.

Frank Rijkaard csapatában ezúttal Thierry Henry a kispadon kezdett, az utóbbi hetekben rengeteget bírált Ronaldinho viszont már a kezdősípszótól bizonyíthatott. Lionel Messi a mérkőzés előtt nem sokkal a világ legjobb játékosának nevezte a brazilt, de a Levante elleni bajnokin, mint a szezonban oly sokszor, a fiatal argentin zseni volt a katalánok vezére.

Hengerelt a Barca

A Barcelona a tökutolsó riválissal szemben nem kezdett erősen, az erőviszonyok alapján még takaréklángon is simán kellett nyernie a meccset. És így is negyedórán belül a vendégek hálójában táncolt a labda. Ronaldinho és Eto’o zseniális összjátéka után Iniestához került a labda. A középpályás próbálkozását lefülelték a védők, de a jól helyezkedő Xavi 15 méterről könyörtelenül bevágta lecsorgót.

A kameruni csatár megörökítette a társak gólörömét (AP)

A kameruni csatár megörökítette a társak gólörömét (AP)

Másodpercekkel később a rendkívülien lelkes, és parádés cseleket bemutató Ronaldinho növelhette volna az előnyt. A brazil azonban ígéretes helyzetben kilőtte a Nou Campból a labdát.

A félidő hajrájában a Zambrotta kezezése után megítélt büntetőt a vendégek gond nélkül értékesítették, az örömük azonban nem tartott sokáig. A szünet előtt ugyanis Messi és Xavi bontotta meg a teljes vendégvédelmet, majd az argentin kilőtte a rövid sarkot.

Gálaműsor a Nou Campban

A fordulás után még inkább kidomborodott a két csapat közötti óriási tudáskülönbség. A katalánok gyorsan belőtték harmadik találatukat – Messi labdáját Eto’o váltotta gólra –, és innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy mennyit lőnek Rijkaardék a hátralévő percekben.

A hajrában Eto’óval lövetett még egy gólt Messi, majd a kameruni csatárnak ugyanezt a szívességet Bojan Krkic is megtette, így végül 5-1-re zárult az egyoldalú mérkőzés. A Barcelona két pontra megközelítette a Real Madridot a tabella élén. A királyi gárda az esti órákban a Getafét fogadja a Bernabeu-ban.

Újra nyert a Depor

Az Espanyol meglepetésre a kieső helyen álló Deportivótól kapott ki. A szintén a BL-helyekre pályázó Atletico Madrid is fontos pontokat hullajtott az Osasuna otthonában, ami a szombaton kiütéses győzelmet arató Sevillának kedvezett. A Villareal megőrizte a harmadik helyét a Bilbao elleni sikerrel.

Primera División, 25. forduló:
FC Barcelona-Levante 5-1
Gól: Xavi (14.), Messi (44.), Eto,o (56., 62., 87.), illetve Riga (41., 11-esből)

Athletic Bilbao-Villarreal 1-2
Gól: Llorente (4.), illetve Franco (66., 84.)

Deportivo La Coruna-Espanyol 2-0
Gól: Coloccini (18.), Lafita (24.)

Real Mallorca-Real Betis 1-1
Gól: Varela (56.), illetve Edu (70.)

Osasuna-Atlético Madrid 3-1
Gól: Sola (2.), Vela (5.), Font (76.), illetve Forlán (27.)

Racing Santander-Almería 1-0
Gól: Tchité (62.)

Real Murcia-Valladolid 0-1
Gól: Llorente (42.)

Szombati meccsek:
Sevilla-Real Zaragoza 5-0
Valencia-Recreativo Huelva 1-1

Később:
Real Madrid-Getafe 21 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik