Élet-Stílus

Alvilági élménytúrákat kínál Prága

A cseh főváros csatornahálózatát, valamint "alvilági" alagútrendszerét ismerhetik meg a kalandvágyó turisták. A műszaki-technikai labirintusok válhatnak Prága legújabb turisztikai nevezetességeivé.

A múltba vezető kirándulásnak tekinthető a prágai csatornahálózattal való ismerkedés, amelyet még a XII. században kezdtek építeni, amikor a Sztrahovi kolostor szennyvízelvezetését kívánták megoldani. A Kolektory Praha nevű cég Prága földalatti nevezetességeivel a nagyközönséget is meg szeretné ismertetni. A vállalkozás az érdeklődőknek három különböző nehézségi fokú útvonalat kínál, amelyekből a legnehezebbet kizárólag egészséges, átlagos testalkatú embereknek ajánlják, akiknek nem okoz majd gondot a keskeny járatokon, meredek csigalépcsőkön való haladás.



Alvilági élménytúrákat kínál Prága 1

Ilyen túrákra számíthatnak a kalandvágyó turisták (forrás: kolektry.cz)


Prága Bubenec nevű városrészében már látogatható az a XIX. század végén épült szennyvíztisztító, amelyik a világon az utolsó, teljes egészében megőrzött és üzemképes példája a városi szennyvíztisztítók első generációjának. A túraszervezők úgy vélik, a föld alatti alagutak és műszaki berendezések a metropolisz új érdekességévé válhatnának, s hozzájárulhatnának ahhoz, hogy a turisták még több időt töltsenek Prágában.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

A városatyák is arra számítanak, hogy a föld alatti, többnyire műszaki-technikai labirintus, berendezés és emlék a Moldva-parti metropolisz újabb turistacsalogatójává válhat, hiszen a prágai csatornarendszer nagyszerű műszaki alkotás, gyönyörű példája a múltbéli műszaki építészetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik