Legkorábban 28 év múlva szabadulhat a putnoki férfi, aki brutálisan kivégezte a barátnője szeretőjét

Az elkövető félreérthetetlen helyzetben találta a párját és a másik férfit, aki azt mondta a neki, hogy közösült a barátnőjével.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a huszonéves férfit, aki meggyilkolta a barátnője szeretőjét Putnokon.

A Debreceni Ítélőtábla tájékoztatása szerint a férfi a korábbi 35 év helyett, 28 év után szabadulhat a leghamarabb feltételesen. Az áldozaton nem segítő nő egy év felfüggesztettet fogházbüntetést kapott segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A későbbi áldozat és az elkövető között korábban többször alakult ki féltékenység miatti konfliktus, mivel a női vádlott mindkettőjükkel viszonyt folytatott. Az életfogytiglanra ítélt férfi 2021 novemberében egy este ittasan jelent meg a későbbi áldozata lakásánál, ahol a barátnőjét kereste.

Amikor belépett a lakásba, akkor félreérthetetlen helyzetben találta a barátnőjét és a másik férfit, aki azt mondta a neki, hogy közösült a barátnőjével. A férfi előbb megütötte a nőt, majd a férfit is ütlegelni kezdte, többször megrúgta, megtaposta, majd egy késsel bántalmazta.

A nő az első ütés után – bár látta, hogy a sértett veszélyben van – segítséghívás nélkül elszaladt a lakásból. A bántalmazást követően a  felbőszült férfi magára hagyta riválisát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az elkövető életfogytiglant kapott első fokon azzal, hogy 35 év múlva bocsátható szabadságra a leghamarabb feltételesen.

A táblabíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi részbeni beismerő vallomását. Álláspontjuk szerint nem szükséges 35 évet várni arra, hogy kiderüljön, a büntetés elérte-e célját. Ennek megvizsgálására 28 év elteltével lehetősége lesz az akkor eljáró bíróságnak. Az ítélet jogerős.