Belföld

Életfogytiglant kértek a putnoki férfire, aki agyonverte riválisát, miután rajtakapta a barátnőjével

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt a putnoki emberöléssel gyanúsított 22 éves férfi és annak 37 éves barátnője ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség életfogytiglant kért a férfire azzal, hogy ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról, akkor 30 múlva bocsáthassák szabadlábra a leghamarabb feltételesen. A barátnőjére felfüggesztett szabadságvesztést kértek.

Az ügyész azt mondta, hogy a férfi először tagadta a bűnösségét, és azt mondta, hogy egy családi körben italozott és a barátnőjével töltötte az éjszakát. Később azonban beismerte a bűncselekmény elkövetését, s hogy ő bántalmazta a férfit, miután rajtakapta a barátnőjével.

A vádirat szerint a nő egy másik férfi lakásában élt Putnokon, akivel gyerekkori barátság kötötte össze. Emiatt többször is voltak féltékenységi viták a terheltek között. Egy 2021 november végi napon a házigazda férfi és a két vádlott együtt italozott, majd mindhárman távoztak a későbbi áldozat lakásából.

A késő éjszakai órákban a férfi ittas állapotban megjelent a lakásnál barátnőjét keresve. Amikor belépett a lakásba, szexuális aktusra utaló helyzetben találta a barátnőjét és a másik férfit, aki azt mondta a vádlottnak, hogy közösült a barátnőjével.

A 22 éves férfi ekkor pofon ütötte barátnőjét, majd ütlegelni kezdte a másik férfit. A nő látta a bántalmazást, elszaladt a helyszínről, de senkit nem értesített a vészhelyzetről annak ellenére, hogy lehetősége volt segítséget kérni. A lakásban maradt fiatal többször ököllel megütötte a riválisa fejét, majd a földre került férfit több mint húsz alkalommal megrúgta, megtaposta, majd egy késsel is megsebezte.

A fiatal a vérző sértettet a padlón hagyva távozott a házból. Az áldozat a bántalmazás miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette, halálakor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie. A pár másnap visszament a lakáshoz, majd bejelentették a rendőrségen, hogy holtan találtak rá.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfire, míg a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik