Népszava: a Honvédkórházban külön betegmenedzser kíséri a VIP-pácienseket

A lap szerint a kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult betegeket külön, kizárólag ezen a részlegen foglalkoztatott ápolók látják el.

A Honvédkórházban néhány egy-két ágyas, tévés, külön fürdőszobás, klimatizált helyiségben helyezik el a kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult betegeket, a szobáikhoz vezető folyosó zárt, oda csak külön mágneskártyával lehet belépni, számolt be róla a Népszava.

A lap azt követően írt erről, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a kiemelt szolgáltatásról beszélt, mire a kormánypropaganda azzal reagált, hogy korábban ő is kért különleges ellátást a rokonainak.

A Népszava felidézi, hogy tíz éve még 300 állami vezető volt jogosult kiemelt egészségügyi ellátására, a mai állapotról azonban nem tudni semmit, ugyanis a vonatkozó kormányrendelet csak néhány pozíciót sorol fel, a részletekről és a szolgáltatás tartalmáról pedig különmegállapodást köt a kabinet.

A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a VIP-részlegen a betegek mellett lehetnek a személyes biztonságukért felelős testőrök, de őket külön helyiségben helyezik el.

A cikkben az áll: a Honvédkórház „Speciális Rendeltetésű Centrumában” kezelt betegeket külön, kizárólag ezen a részlegen foglalkoztatott ápolók látják el. A gyógyításban közreműködőkre szigorú titoktartási szabályok vonatkoznak, így például nemcsak a kezelésekről nem beszélhetnek, ez amúgy is orvosi titok, hanem arról sem, amit esetleg az ellátás alatt megtudnak páciensük munkájáról, magánéletéről.

A Népszava úgy értesült: a VIP ellátottakat külön „betegmenedzser”, személyes asszisztens kíséri a szükséges diagnosztikai vizsgálatokra, ők szervezik és biztosítják, hogy az érintett a lehető leggyorsabban megkapja meg az ellátást.

Kapcsolódó
Hogyan sikerült Magyar Péternek témává tenni az egészségügyet?
Magyar Péter kórházbejárásai uralták a nyilvánosságot az elmúlt hetekben. Ruff Bálinttal értékeltük a Tisza Párt kampányát.